2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Gumiabroncs kátyúgarancia: miért éri meg?

Képzeld el, hogy egy ködös, téli reggelen a munkába sietve kátyúba hajtasz! Szerencséd van, sem a testi épségedben, sem a futóműben nem esik nagyobb kár. Az abroncsnak viszont annyi. Pedig még alaposan benne járunk a télben! Mi segít ilyenkor? Ha eszedbe jut a kátyúgarancia, amivel legalább az új abroncsért nem kell fizetned.
2020. január 22. szerda 17:43 - HírExtra

Miért fontos a kátyúgarancia?

A kátyúba hajtás, padkázás, kisebb ütközések számos módon károsíthatják a gumiabroncsot. Elég egy alattomos szálszakadás, és a gumi használhatatlanná válik. Ez azért különösen bosszantó, mert ha csak az egyik kerék sérül, rengeteg időt vehet igénybe, hogy megfelelő, típushoz és a másik háromhoz illő gumit találjunk. 

Sokan szedett-vedett kerékkel, mankókerékkel próbálják kihúzni ezt az időszakot. Ez tilos, veszélyes, ráadásul további kárt tesz az autóban is. Mit lehet tenni, hogy ezt elkerüljük? Köthetünk biztosítást kátyúkárra, vagy… Választhatunk egy gyorsabb és kényelmesebb megoldást is. Sőt, mi leginkább az “és”-re szavazunk. Ez a kátyúgarancia!

Hogyan működik a kátyúgarancia?

A kátyúgarancia sokféleképpen működhet. Az Olcsobbgumi.hu-nál többféle márkájú gumira jár kátyúgarancia. A kerekek gyors regisztrációja után máris abban a tudatban autózhatunk, hogy a kátyús utakon történő haladás sem jelent többé anyagi kockázatot.

Ha az abroncs a garancia kezdetétől számított két éven belül kátyúkárt szenved, a gyártó vagy forgalmazó kicseréli. A legtöbb márka esetében ilyenkor csak kopásarányosan kell fizetnünk. Ez azt jelenti, hogy nem egy új abroncs ára terheli a pénztárcánkat, hanem jóval olcsóbban jutunk új gumihoz.

Miért éri meg kátyúgaranciával rendelkező gumit választani?

A kátyúgarancia előnyeit bármelyik autós élvezheti, de a legjobban a különleges felnimérettel vagy ritka paraméterekkel rendelkező autósoknak éri meg ilyen megoldást választani. Őket ugyanis a garancia hatalmas költségektől óvja meg. Nem kell azon aggódniuk, honnan találnak megfelelő kereket, sőt, arra sem kényszerülnek rá, hogy megfelelő gumi hiányában az egész szettet leváltsák. 

A borsosabb árú abroncsok esetében mindenképpen érdemes ezt a megoldást keresni. A kátyús, rossz minőségű utak vagy egy kis figyelmetlenség még a legjobb abroncsokban is komoly kárt okozhat. Ha viszont gyorsan és olcsón tudjuk pótolni a sérült alkatrészt, sok kellemetlenségtől kíméljük meg magunkat.

A garancia igénybevételéhez legtöbbször csak regisztrálnunk kell az általunk használni kívánt abroncsokat. Ez többnyire egy pár perces, online művelet. Ezért a kis munkáért cserébe biztonságérzetet kapunk. Még a legrosszabb úton is abban a tudatban autózhatunk, hogy nem ér minket pótolhatatlan veszteség, ha kátyúkárt szenved a kocsi. Aki csak azért nem mert magasabb kategóriájú abroncsot vásárolni, mert tartott tőle, hogy egy szálszakadás vagy “padkázás” tönkreteszi a vezetés élményét, a garanciával nyugodtan extra biztonsági fokozatra válthat.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását