2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A csehek nem akarnak kvótát

A cseh kormány nem hajlandó megvitatni a migránsok automatikus elosztásának kérdését, amelyet a német kormány vetett fel újra uniós partnereinek küldött "nem hivatalos" dokumentumban - jelentette szerdán este a cseh közszolgálati rádió Jan Hamácek belügyminiszter nyilatkozatát idézve.
2019. november 28. csütörtök 10:44 - HírExtra


 

    Csehország számára "bármiféle vita a kvótákról elfogadhatatlan" - reagált a cseh belügyminiszter a rádióban Németország igyekezetére: elfogadtatni egy új rendszert az EU-ba érkező menedékkérők elosztására.

    A rádió szerint az uniós belügyminiszterek jövő héten hétfőn és kedden találkoznak Brüsszelben, hogy megvitassák a témát.

    Horst Seehofer német belügyminiszter a brüsszeli találkozón szeretné "felújítani az uniós befogadási rendszer lefagyott reformját, amely néhány tagállamnak valószínűleg nem fog tetszeni" - idézte a prágai rádió a német tárcavezető szavait. A rádió úgy tudja: a német kormány által az uniós partnereknek a közelmúltban megküldött négyoldalas levelet Berlin egyfajta "gondolatébresztőnek" szánta a jövő heti találkozó előtt.

    "A dokumentumot a németektől úgynevezett nonpaper formában kaptuk meg. Ez azt jelenti, hogy nem hivatalos dokumentumról van szó. Inkább annak összefoglalója, amit a migrációs politikáról folyó vitában Horst Seehofer miniszter akar mondani" - jelentette ki Hamácek a rádióban.

    "A szövegben nincs nyíltan szó a kvótákról, de jelezve van ez a rendszer. Csehország számára bármiféle vita a kvótákról elfogadhatatlan. Pozíciónkat természetesen egyeztetni fogjuk legalábbis a visegrádi négyek keretében, de másokkal is, akik osztják nézeteinket" - szögezte le a cseh belügyminiszter.

    A cseh közszolgálati rádió megjegyezte: a menekültkvóták újjáélesztése azt jelzi, hogy "a migráció továbbra is az európai politika aknamezeje".
 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását