2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Melyik a legjobb áruhitel 2019-ben?

Szeretnéd lecserélni a hűtőszekrényed, vagy a jobb reggelek reményében egyszerűen csak egy minőségi kávégépre vágysz, de nincs elég fedezeted? Ismerkedj meg az áruhitel konstrukcióval, ami éppen a kisebb költségű beruházásokban nyújt hatalmas segítséget. Cikkünkben összegyűjtöttük a leghasznosabb információkat, amelyekkel mindenképp érdemes tisztában lenned az áruhitel igénylése előtt.
2019. november 20. szerda 11:01 - HírExtra

.Áruhitel kisokos: a hitelkonstrukció jellemzői és feltételei
 

Az áruhitel konstrukció az egyik legkecsegtetőbb kölcsönlehetőség, ugyanis egy gyors hitelbírálatot követően szinte azonnal megvásárolhatjuk a szívünknek kedves, régóta áhított terméket. Legfontosabb jellemzői között szerepel, hogy a kisebb kölcsönösszeg miatt, igénybevétele csupán rövid vagy közepes futamidőhöz kötött fix kamatozású lehetőséget biztosít. A hitelkonstrukció legnagyobb előnye, hogy a megvásárolni kívánt áru azonnal használatba vehető, ugyanis ilyenkor a pénzintézményen keresztül az adott kereskedés nem az összeget, hanem magát a terméket biztosítja.
 

A kisebb hitelösszegnek köszönhetően az áruhitelek kapcsán jóval kevesebb kritériumnak kell megfelelni, mint például egy jelzáloghitel során. Minden olyan személy, aki betöltötte a 18. életévét, állandó magyarországi lakcímmel rendelkezik és megfelel a bank speciális feltételeinek, jogosult az áruhitel igénybevételére.
 

Figyelj oda a részletekre!
 

Az áruhitel elsősorban azok számára nyújt jelentős segítséget, akiknek azonnal szükségük van például egy új mosógépre, de a havi jövedelemkeretük nem engedi az ilyen mértékű hirtelen kiadást. Ilyen esetekben egyértelműen jó megoldásnak tűnik az áruhitel, azonban komoly buktatókba ütközhetsz, ha nem figyelsz!

Mivel a hitelkonstrukció az egyik legdrágább kölcsöntípus, ezért hiába a 0%-os kamat, ha számtalan egyéb kezelési költség hárul a hiteligénylőre. Az áruhitel buktatóinak elkerülése érdekében először mindig a THM-et (=Teljes Hiteldíjmutatót) vizsgáld meg, ugyanis az már magába foglalja az egyéb szükséges kiadásokat is.

Ismerd meg a számodra legkedvezőbb lehetőséget!

Az áruhitelkölcsönt Magyarországon számos pénzintézménynél igényelheted, de ahogyan az lenni szokott, a bankok a hitelbírálatot egytől-egyig egyéni feltételek mentén vizsgálják. A leggyakoribb változó például a futamidő és az önerő szükségessége, de sok esetben a nettó jövedelemhatár is módosul. Attól függően tehát, hogy melyik pénzintézettől és milyen értékű termékre van éppen szükséged, a feltételek és a törlesztés időtartama változhat, és az is megtörténhet, hogy némi alaptőkére is szükséged lesz
 

A legkedvezőbb lehetőség minden esetben személyre szabott. A Budapest Bank esetében például elég nettó 30.000 forint havi jövedelem, hogy igénybe vedd az áruhitel nyújtotta lehetőségeket, míg az OTP Banknál ez minimum 40.000 forintra, a Cofidisnél pedig már 70.000 forintra módosul. Az áruhitel igénylését kizáró tényező a pénzintézetek mindegyikénél megegyező. A rossz adózók, azaz azok a személyek, akik aktív státusszal szerepelnek a KHR listán (=korábbi nevén BAR lista), azonnal negatív hitelbírálatban részesülnek.
 

Az autóhitel mint kakukktojás
 

Az autóvásárlást tekinthetjük kisebb beruházásnak, azonban ebben az esetben nem érdemes az áruhitel igénylésében gondolkodni. A legkedvezőbb lehetőség ilyenkor egy szabad felhasználású személyi kölcsön, köznyelvi értelemben autóhitel. Miért van ez így? A gyors hitelbírálat mellett – önerő és fedezet szüksége nélkül – akár egészen 7 millió forintos kölcsönösszeget igényelhetsz legfeljebb 7 éves futamidőre. Ezzel ellentétben az áruhitel-hitellimit csupán 2 millió forintot jelent maximum 3 évre.

Mérlegelj, mielőtt belevágnál!
 

A hitelkonstrukciókról általánosságban elmondható, hogy alapos utánajárást igényelnek. Az áruhitel nem jobb és nem rosszabb, mint az egyéb hiteltípusok, ugyanis mindig a személyes egzisztencia határozza meg, hogy kinek és mibe érdemes pontosan belevágnia. Mielőtt bármilyen kölcsönösszeget igényelnél, mérlegelj, olvasd el az apró betűs részt, használj online hitelkalkulátort, de a legjobb, ha rögtön szakértőt kérdezel!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását