Melyik a legjobb áruhitel 2019-ben?

Szeretnéd lecserélni a hűtőszekrényed, vagy a jobb reggelek reményében egyszerűen csak egy minőségi kávégépre vágysz, de nincs elég fedezeted? Ismerkedj meg az áruhitel konstrukcióval, ami éppen a kisebb költségű beruházásokban nyújt hatalmas segítséget. Cikkünkben összegyűjtöttük a leghasznosabb információkat, amelyekkel mindenképp érdemes tisztában lenned az áruhitel igénylése előtt.

.Áruhitel kisokos: a hitelkonstrukció jellemzői és feltételei
 

Az áruhitel konstrukció az egyik legkecsegtetőbb kölcsönlehetőség, ugyanis egy gyors hitelbírálatot követően szinte azonnal megvásárolhatjuk a szívünknek kedves, régóta áhított terméket. Legfontosabb jellemzői között szerepel, hogy a kisebb kölcsönösszeg miatt, igénybevétele csupán rövid vagy közepes futamidőhöz kötött fix kamatozású lehetőséget biztosít. A hitelkonstrukció legnagyobb előnye, hogy a megvásárolni kívánt áru azonnal használatba vehető, ugyanis ilyenkor a pénzintézményen keresztül az adott kereskedés nem az összeget, hanem magát a terméket biztosítja.
 

A kisebb hitelösszegnek köszönhetően az áruhitelek kapcsán jóval kevesebb kritériumnak kell megfelelni, mint például egy jelzáloghitel során. Minden olyan személy, aki betöltötte a 18. életévét, állandó magyarországi lakcímmel rendelkezik és megfelel a bank speciális feltételeinek, jogosult az áruhitel igénybevételére.
 

Figyelj oda a részletekre!
 

Az áruhitel elsősorban azok számára nyújt jelentős segítséget, akiknek azonnal szükségük van például egy új mosógépre, de a havi jövedelemkeretük nem engedi az ilyen mértékű hirtelen kiadást. Ilyen esetekben egyértelműen jó megoldásnak tűnik az áruhitel, azonban komoly buktatókba ütközhetsz, ha nem figyelsz!

Mivel a hitelkonstrukció az egyik legdrágább kölcsöntípus, ezért hiába a 0%-os kamat, ha számtalan egyéb kezelési költség hárul a hiteligénylőre. Az áruhitel buktatóinak elkerülése érdekében először mindig a THM-et (=Teljes Hiteldíjmutatót) vizsgáld meg, ugyanis az már magába foglalja az egyéb szükséges kiadásokat is.

Ismerd meg a számodra legkedvezőbb lehetőséget!

Az áruhitelkölcsönt Magyarországon számos pénzintézménynél igényelheted, de ahogyan az lenni szokott, a bankok a hitelbírálatot egytől-egyig egyéni feltételek mentén vizsgálják. A leggyakoribb változó például a futamidő és az önerő szükségessége, de sok esetben a nettó jövedelemhatár is módosul. Attól függően tehát, hogy melyik pénzintézettől és milyen értékű termékre van éppen szükséged, a feltételek és a törlesztés időtartama változhat, és az is megtörténhet, hogy némi alaptőkére is szükséged lesz
 

A legkedvezőbb lehetőség minden esetben személyre szabott. A Budapest Bank esetében például elég nettó 30.000 forint havi jövedelem, hogy igénybe vedd az áruhitel nyújtotta lehetőségeket, míg az OTP Banknál ez minimum 40.000 forintra, a Cofidisnél pedig már 70.000 forintra módosul. Az áruhitel igénylését kizáró tényező a pénzintézetek mindegyikénél megegyező. A rossz adózók, azaz azok a személyek, akik aktív státusszal szerepelnek a KHR listán (=korábbi nevén BAR lista), azonnal negatív hitelbírálatban részesülnek.
 

Az autóhitel mint kakukktojás
 

Az autóvásárlást tekinthetjük kisebb beruházásnak, azonban ebben az esetben nem érdemes az áruhitel igénylésében gondolkodni. A legkedvezőbb lehetőség ilyenkor egy szabad felhasználású személyi kölcsön, köznyelvi értelemben autóhitel. Miért van ez így? A gyors hitelbírálat mellett – önerő és fedezet szüksége nélkül – akár egészen 7 millió forintos kölcsönösszeget igényelhetsz legfeljebb 7 éves futamidőre. Ezzel ellentétben az áruhitel-hitellimit csupán 2 millió forintot jelent maximum 3 évre.

Mérlegelj, mielőtt belevágnál!
 

A hitelkonstrukciókról általánosságban elmondható, hogy alapos utánajárást igényelnek. Az áruhitel nem jobb és nem rosszabb, mint az egyéb hiteltípusok, ugyanis mindig a személyes egzisztencia határozza meg, hogy kinek és mibe érdemes pontosan belevágnia. Mielőtt bármilyen kölcsönösszeget igényelnél, mérlegelj, olvasd el az apró betűs részt, használj online hitelkalkulátort, de a legjobb, ha rögtön szakértőt kérdezel!