2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A lakótelepek, lakóparkok szerves nyári tartozéka a fűkasza

Mindenki ismeri azt a vegyes kipufogógázzal kevert nyári poros fűszagot, ami a lakóparkokban, lakótelepeken üti fel a hangját, szagát minden nyáron néhány alkalommal.
2019. július 19. péntek 17:54 - HírExtra
 
Hangosak, de nyomukban rendezett terep marad, a gaz eltűnik, és ha locsolnak is a fűnyírás után, az eredmény szívet melengető zöld gyep.

Szegélyvágótól a fűkaszáig

Ez az okos masina igen sok terepen lehet hasznos segítője az embernek. Elektromos változatai már egészen kis teljesítménnyel is kaphatóak, kicsi kertek kevésbé hozzáférhető helyein vagy zsebkendőnyi füves területek nyírásában lehetnek hasznos segítői az embernek. Azonban izmosabb társai, melyek általában már benzinmotoros változatban készülnek, nagyobb és nehéz terepen is állják a sarat, vagyis a füvet, nagy gazt vagy vékonyabb, de már fás szárú növényzet irtására is képesek.

Az meg örök tény, hogy amit használunk, az néha el is romolhat, de pánikra semmi ok, hiszen ezekhez az eszközökhöz és számos kerti géphez megtaláljuk a megfelelő alkatrészeket az Agrooroszi Kertigép Alkatrészek Webáruházában. Nem csak magánszemélyként, hanem viszonteladóként is van lehetőség náluk vásárolni. Regisztrációt követően már nagykereskedelmi áron szerezheti be a viszonteladó, kiskereskedő vagy bármely szerviz a számára szükséges alkatrészeket.

AL-KO, Husqvarna, Stihl és Kínai fűkasza alkatrészek

Ezekhez a márkákhoz mindenképpen meg fogja találni azt, amire szüksége van, akár egy tavaszi karbantartásra készül épp, akár egy konkrét hibát szeretne kijavítani.

Egy berántó kar letörése, vagy egy indítógyertya cseréje nem feltétlen kíván szervizben történő munkát, ezeket az apróbb javításokat magunk is el tudjuk végezni, kímélve az időnket és a pénztárcánkat.

Azonban vannak olyan hibák, melyek már szervizes javítást igényelnek, mert a biztonságunk mindenek előtt a legfontosabb, ezt mindig tartsuk szem előtt.

Alapvető hibák és javításuk


Ha elektromos változatról beszélünk, akkor győződjünk meg arról, hogy valóban kap áramot a gép. Nézzük végig az elektromos kábelt, nem sérült-e meg, mert nem csak az áramellátást akadályozza, hanem életveszélyes is egyben.

Ha benzines kivitelről beszélünk, az első dolog, hogy ellenőrizzük, van-e megfelelő mennyiségű üzemanyag, illetve nem régi-e az alkatrész, ami cserére szorul.

Oka lehet a gép indításával kapcsolatos gondnak az indítógyertya is. Vizsgáljuk meg, és ha kormos, vagy egyéb szennyeződés van rajta, tisztítsuk meg, de inkább cseréljük ki újra. Ha kételkedünk a hibában, vagy nem vagyunk kellően műszaki beállítottságúak, bízzuk szakemberre a javítást.

Soha ne tegyük el a gépet piszkosan

Miután befejeztük a munkát, mindig tisztítsuk meg a gépet a fűtől, gaztól, homoktól, és úgy tegyük el a következő használatig. Ősszel pedig egy nagyon alapos tisztítás után akár becsomagolva, hogy ne érje nedvesség, pára, tegyük el a következő szezon megkezdéséig.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását