2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Nem nyírhatja le a füvet, mert az a városé

Illetéktelen behatolással vádolják azt a brit nyugdíjast, aki önszorgalomból a városi tanácshoz tartozó füvet is lenyírja a háza körül.
2008. október 20. hétfő 06:43 - Hírextra
Brian Hubbard rendszeresen gondozza a gyepet a háza környéki füves területen az angliai Herefordban. De nemcsak füvet nyír, hanem alkalomadtán ki is gyomlálja a területet és összeszedi a szemetet.

A munkát korábban egy, a városi tanács által alkalmazott vállalkozó végezte, ám ő már néhány éve nem dolgozik. A 70 éves férfi gondolt egyet, és magára vette a fűnyírás és a gyomlálás terhét a közterületen.

De ahelyett, hogy a város vezetősége megdicsérte volna, egy levelet küldött, amiben erélyes hangnemben felszólítják a nyugdíjast, hogy hagyja abba a terület gondozását, mert amit tesz, az illetéktelen behatolás a városi tanács területére.

A férfival közölték a levélben, hogy 28 napja van arra, hogy elvigye szerszámait a szóban forgó helyről és abbahagyja a munkát, különben további lépéseket tesznek ellene.

Az önkéntes kertész megdöbbent az utasításon. "Ki gondolná, hogy a gyep ápolása és a szemét összeszedése illetéktelen behatolást jelent? Azt akarják, hogy százszorszépeket és pitypangokat is ültessek?" - fakadt ki az idős úr, aki nemrég még az italozó fiatalok által összetört sörösüvegeket is összesöpörte az utcáról.

"Ez a levél a legékesebb bizonyítéka annak, hogy egy túlbuzgó tanács az adófizetők pénzét pazarolja. Nem veszem tudomásul a levelet, és tovább folytatom a fűnyírást" - jelentette ki a férfi.

A városi tanács szóvivője elmondta: sajnálják a levél hangvételét, és találkozót kezdeményeznek Brian Hubbarddal a helyzet megoldása érdekében.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását