2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Éremesély az öttusában

A hagyományok és az idei eredmények alapján is több számban lesz magyar éremesély a kedden kezdődő székesfehérvári öttusa Európa-bajnokságon.
2018. július 16. hétfő 12:51 - HírExtra
 

A férfiaknál Demeter Bence, Marosi Ádám, Regős Gergely, Bereczki Richárd, Szép Balázs és Fröhlich Tamás Bence, a nőknél Kovács Sarolta, Földházi Zsófia, Alekszejev Tamara, Réti Kamilla, Gulyás Michelle és Kalincsák Eszter jut szerephez az Eb-n. Az előzetesen biztos indulnak számító Kasza Róbert, aki tavaly egyéniben ezüst-, csapatban Demeterrel és Marosival aranyérmet nyert, combhajlítóizom-húzódása miatt elővigyázatosságból kihagyja a kontinensbajnokságot, és a szeptemberi, mexikói világbajnokságra készül.

A világkupaidény során több jó magyar eredmény is született. A férfiaknál Demeter Bence Los Angelesben második, Kecskeméten harmadik volt, s utóbbi helyszínen megnyerte a vegyes váltót Kovács Saroltával. Az amerikai vk-fordulón meglepetésre harmadikként végzett az első éves junior Szép Balázs. A nőknél Alekszejev Tamara Kairóban második, Los Angelesben harmadik lett. A 2016-ban egyéni világbajnok Kovács a világkupa-döntőben nyert ezüstérmet.

"Feldob a hazai környezet, a család és a barátok jelenléte. Készen állok a versenyre, dobogóra kerülésre is képesnek tartom magam" - mondta az MTI-nek a székesfehérvári Demeter, hozzátéve, hogy az eredmények azt mutatják, az elmúlt években érettebbé vált.

"Szeretek hazai közönség előtt versenyezni, junior vb-t és Eb-t is nyertem Fehérváron. Mentálisan és fizikálisan is jó formában érzem magam, nagyon várom a versenyt" - nyilatkozott Kovács. Az ugyancsak székesfehérvári öttusázó emlékeztetett rá, hogy négy éve úgy lett hatodik az Eb-n hazai közönség előtt, hogy reális esélye volt az éremre, de a lovaglás során történt malőr miatt lecsúszott a dobogóról. - "A lovamat megzavarta egy kutya ugatása, ám ez az incidens nem hagyott nyomot bennem, nem gondolok rossz szájízzel arra a versenyre."

Székesfehérváron ezt megelőzően 2014-ben rendeztek felnőtt Európa-bajnokságot. Azon egy érem, egy arany jött össze a magyar válogatottnak: a Kasza, Demeter, Tibolya Péter trió a hagyományos versenyben bizonyult a legjobbnak.

Az előtt két Eb-nek volt házigazdája Székesfehérvár, 1997-ben csak férfiversenyeket rendeztek, 2000-ben viszont már vegyes program volt, és ezeken is avattak magyar győztest. Előbbin első lett a Balogh Gábor, Kállai Ákos, Madaras Ádám váltótrió, míg másodikként végzett a Sárfalvi Péter, Kállai, Martinek János összeállítású csapat a hagyományos versenyben. Utóbbin győzött Vörös Zsuzsanna egyéniben, valamint Simóka Beával és Füri Csillával csapatban, továbbá a Balogh, Hanzély Ákos, Sárfalvi hármas váltóban.

A mostani, Nu Skin Eb-re húsz ország több mint száz versenyzője nevezett. Az első két napon, kedden és szerdán a női és a férfi váltót rendezik, csütörtökön és pénteken a női és férfi hagyományos verseny selejtezőjére, szombaton és vasárnap pedig a döntőkre kerül sor. A program 23-án a vegyesváltóval ér véget. Új helyszínen, a Széna téri csarnokban lesz a vívás. Az úszást a Csitáry G. Emil Uszodában, a lovaglást és a kombinált számot pedig a Bregyó Szabadidő Központban bonyolítják le. A jövő évi budapesti világbajnokságra készülve lövészetből és futásból álló laser-run-futamokat is rendeznek, melyek válogatónak számítanak az idei laser-run vb-re.

A magyar csapat:
férfiak:
--------
hagyományos verseny: Demeter Bence, Marosi Ádám, Regős Gergely, Bereczki Richárd
váltó: Szép Balázs, Fröhlich Tamás Bence

nők:
----
hagyományos verseny: Kovács Sarolta, Földházi Zsófia, Alekszejev Tamara, Réti Kamilla
váltó: Gulyás Michelle, Kalincsák Eszter

x x x:
vegyes váltó: Kovács Sarolta, Demeter Bence

A program:
július 17., kedd - női váltó
július 18., szerda - férfi váltó
július 19., csütörtök - női selejtező
július 20., péntek - férfi selejtező
július 21., szombat - női döntő
július 22., vasárnap - férfi döntő
július 23., hétfő - vegyes váltó
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását