2021. július 24. - Kinga, Kincső

Szinte megvan az öttusa csapat

Bár vannak még kérdőjelek, a helyek egy része már elkelt a magyar válogatottban a nyári, hazai öttusa Európa-bajnokságra.
2018. május 29. kedd 09:30 - HírExtra
 

Meglepetés e tekintetben nincs, ha az elnökség is rábólint, az elmúlt években eredményesen szereplők alkotják majd a csapat gerincét Székesfehérváron, a július 17. és 23. között sorra kerülő kontinensviadalon.

A férfiaknál a "három nagy" - Marosi Ádám, Kasza Róbert és Demeter Bence - mellett a versenyről versenyre javuló formát mutató Regős Gergely lehet a negyedik induló a hagyományos küzdelemben. A 21 éves öttusázó Kairóban 28. lett úgy, hogy nem volt szerencséje a lovával, illetve a fegyvere nem működött, majd Kecskeméten a 11., Szófiában pedig a hetedik helyen végzett a világkupa-sorozatban.

Martinek János szövetségi kapitány az MTI érdeklődésére emlékeztetett rá, hogy a tapasztaltabb versenyzők a korábbi eredmények alapján erre az évre "zöld kártyát" kaptak, már csak azért is, mert ők általában "biztosan bejutnak a döntőbe", míg ez a fiatalok esetében egyelőre nem magától értetődő.

Demeter Bence egyébként idén is kiemelkedően szerepelt, Los Angelesben második, Kecskeméten harmadik volt, s utóbbi helyszínen megnyerte a vegyes váltót Kovács Saroltával. Marosi és Kasza keveset versenyzett, előbbi 17. volt Los Angelesben, utóbbi pedig 11. Szófiában. A kecskeméti vk-n az egyéniben olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok Marosi nem indult, mert előzőleg megsérült az országos bajnokságon, a tavaly világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Kasza pedig nem tudta befejezni a hazai vk-forduló selejtezőjét, mert hasmenéssel versenyzett. Az ob-n viszont ő győzött.

Martinek a Los Angelesben meglepetésre bronzérmes, első éves junior Szép Balázsról azt mondta, neki elsősorban korosztálya versenyein lesz feladata, a felnőtt Eb-n váltószereplést tud elképzelni neki.

A nőknél a vb-címét tavaly megvédő csapat tagjainak, Kovács Saroltának, Földházi Zsófiának és Alekszejev Tamarának a helye biztos a hagyományos versenyben, ugyanakkor a negyedik indulót illetően akadnak gondjai Kállai Ákos szövetségi kapitánynak. Mint mondta, junior versenyző jöhet szóba, de a legjobb fiataloknak sűrű a programjuk a korosztályos kötelezettségeik miatt, illetve többen sérültek is.

Az Eb-n a szakvezető a program elején szereplő váltóban fiatalokat tervez indítani, vegyes váltóban pedig, amelyre a hagyományos küzdelmek után kerül sor, a tapasztaltabb versenyzők közül nevez majd valakit.

Idén a világkupákon a tavalyi vk-döntőben aranyérmes Alekszejev szerepelt a legjobban, Kairóban második, Los Angelesben harmadik, Kecskeméten pedig hetedik lett. A 2016-ban egyéni világbajnok Kovács az egyesült államokbeli versenyen a 20. helyen végzett, majd miután megnyerte a hazai bajnokságot, Kecskeméten ötödikként zárt, vegyes váltóban pedig győzött. A 2017-ben vb-ezüstérmes Földházi Kecskeméten 15., Szófiában pedig 16. volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását