2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Jön a Dombos Fest

Többek között Lajkó Félix, Szalóki Ági, Csizmadia Anna, a Ladánybene 27 és a Tudósok várják a közönséget a délvidéki magyarság legjelentősebb kulturális fesztiválján, a Dombos Festen, amelyet július 4. és 8. között tartanak a vajdasági Kishegyesen.
2018. június 18. hétfő 14:33 - HírExtra
 

A fesztivál honlapján olvasható program alapján látszik, hogy a szervezők az idén is a magyar kultúrának, illetve a régiónak az érdekes, színvonalas és ritkán látott produkcióit hívták meg az összművészeti rendezvényre.

A Dombos Festet július 4-én Lajkó Félix Liszt Ferenc-díjas világzenei hegedűművész duója nyitja meg. Másnap, csütörtökön Magyarország első raggaezenekara, a több mint 30 éves múlttal rendelkező Ladánybene 27 nyitja az estét. Őket a Fonogram-díj tavalyi Év felfedezettje-díjának győztese, a Lóci Játszik követi, és a második fesztiválnapon lép fel a Pátkai Rozina Trió, Szeder, valamint a Road Six Sax szaxofonkvartett is.

Pénteken már ismerősként tér vissza a kishegyesi löszfal tövébe a bácskertesi Csizmadia Anna és a Fokos Zenekar, de fellép a népi és világzenei hangzásról is ismert Borbély Mihály Polygon, valamint a Vujicsics együttes, illetve a dzsesszdallamokat hozó Santa Diver.

A szombati napot a legendás Tudósok zenekar zárja, előtte azonban a közönség meghallgathatja Senát, Frenket, a nagyon egyedi hangzású Jüt, valamint a Szirtes Edina Mókus duó koncertjét.

A gyerekekre is gondoltak a szervezők, a zárónapon Szalóki Ági ad koncertet a legkisebbeknek, míg a felnőtteket a Góbé Zenekar, a Parno Graszt és a Vojasa szórakoztatja.

A rendezvénynek helyet adó Hegyalja utcában kézművesek, valamint hagyományos magyar ételeket kínáló árusok és borászok kaptak helyet, emellett borpincével és borterasszal várják a látogatókat, napközben pedig a Dombos Remix irodalmi fesztivál beszélgetéseit hallgathatják meg az érdeklődők. Ezen felül ismét látható lesz, ahogyan a fényfestők keze alatt minden este életre kel a 100 méteres löszfal, amelynek a tövében a fesztivált rendezik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását