2021. június 22. - Paulina

Muzsikál az erdő

Kecskeméten, a Nyíri erdőben, majd Lakitelek-Tőserdőn kezdődik a Muzsikál az erdő 15. évadjának programsorozata május 26. és 27. között - közölte a szervező, a Muzsikál az Erdő Alapítvány az MTI-vel.
2018. május 26. szombat 10:31 - HírExtra
  
Az idén is három térségben jelentkező Muzsikál az erdő rendezvény célja az erdő és a zeneművészet erejével a fenntartható, környezettudatos életvitelre buzdítani a programok résztvevőit. Ennek jegyében a Muzsikál az erdő a hírös városban elnevezésű programsorozat szervezői május 26-án, szombaton Kecskeméten, a Nyíri erdei Vackor Vár Erdei Iskola területén a gyermekeket kézműves- és sportfoglalkozásokkal, valamint a Ciróka Bábszínház és a Lóca Együttes műsorával várják.

A Millenniumi Hársfakör lombkoronája alatti erdei koncert első fellépőjét, az In Medias Brass rézfúvós quintettet a Zoord Zenekar követi, amelynek tagjai ősi hangszerekkel és emberi hanggal teremtenek csak rájuk jellemző zenei világot. Zárásként a Fonó Zenekar a magyarság és a Kárpát-medence népeinek zenéjét hozza el a Nyíri erdőbe.

A nap során lesz még kerékpártúra, erdei séta népzenei meglepetésekkel, helyi termékek bemutatója és vására, valamint megnyitják a 2017-es fotópályázat nyertes képeiből rendezett Muzsikál az erdő elnevezésű kiállítást is. Különösen színes, gazdag gyermeknapi programokkal készülnek május 27-én, vasárnap Lakitelek-Tőserdőn, a Holt-Tisza partján.

A kilátogató családokat kézműves foglalkozások, bábelőadás, sárkányeregetés, íjászat, lovagoltatás, táncoktatás, hangszerbemutató, gyermekkoncertek és környezettudatos divatbemutató szórakoztatja majd. A Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai szakvezetéses erdei sétákkal és kenuzással várják az érdeklődőket, a sportolni vágyók pedig szervezett kerékpártúrával érkezhetnek a helyszínre.

Ezen a napon derülnek ki a Muzsikál az erdő 2018-as gyermekrajz-pályázatának eredményei is, a legjobb alkotásokból kiállítás nyílik. A nap során fellép a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, Csík János és barátai, Petruska, valamint a Kecskemét Táncegyüttes. A Kecskemét környéki programsorozat június végén, július elején a Mátrai Művészeti Napokkal folytatódik, majd ősszel, szeptember végén a Körösök völgyében, a gyulai Városerdőn és a partiumi Nagyvárad közelében, Püspökfürdőn zárul.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását