2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Indul a Music Expo

Ma kezdődik a Budapest Music Expo. A nagyszabású, ingyenesen látogatható zenei kiállítást a Hungexpo F és G csarnokában rendezik meg három napon át.
2017. október 6. péntek 12:00 - HírExtra
 
A Budapest Music Expo 17 ezer négyzetméteren 82 standon és hat színpadon várja az érdeklődőket. Idén is több tízezer hangszert lehet kipróbálni, továbbá dj-eszközöket, fejhallgatókat, lemezjátszókat. A rendezvényen háromszáz koncert és hangszerbemutató lesz - közölték a szervezők az MTI-vel.

Több külföldi fellépője lesz az idei expónak. Hangszerbemutatót tart az oktatóvideóiról népszerű Alex Hutching brit gitáros, zenélni fog Anika Nilles német dobos, valamint Kaz Rodriguez, aki Rita Ora ütőhangszerese, Rihanna egyik dalszerzője. A hazai színtérről koncertet ad mások mellett a Brains, a hiperkarma, az Anna and the Barbies, a Magashegyi Underground, a Leander Kills, a Belmondo és Petruska.

Lesznek a Hungexpón workshopok, előadásokat tartanak a zenei iparág szakemberei, olyan témákban lesznek beszélgetések, mint a zenei brandépítés, a koncertezés melletti bevételi lehetőségek zenészeknek, zenék népszerűsítése a közösségi médiában. A Budapest Music Expón rendezik az Öröm a Zene országos könnyűzenei tehetségkutató döntőjét: a zsűri által legjobbnak ítélt formáció egymillió forintnyi hangszert- és hangtechnikai berendezést kap, illetve a Cseh Tamás Program kollégiumától 2 millió forintot. Átadják az Öröm a Zene Díjat is, amelyet tizenkét kategóriában osztanak ki hazai zenészeknek, zeneipari szakembereknek.

Az idén húszéves Kőbányai Zenei Stúdió különleges programmal készül: interaktív standján ott lesznek az intézmény tanárai, a hazai könnyűzenei színtér meghatározó alakjai, köztük Póka Egon, Babos Gyula, Maróthy Zoltán és Solti János. Az expón számos olyan koncertet rendeznek, amelyen az iskola egykori vagy jelenlegi növendégei lépnek színpadra.

Az intézmény standján elhelyezett monitoron és a zeneiskola facebook oldalán live streamben lesz követhető a rendezvény minden, az intézményhez köthető eseménye és koncertje.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását