2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Gitármánia újra!

Az eddigi legtöbb, csaknem ötven koncert várható július 24-től 30-ig Szolnokon a 24. alkalommal rendezett Gitármánia és Zenei Továbbképző Táborban.
2017. június 17. szombat 14:01 - HírExtra
 
Fellép többek közt a Beatrice, a Kállay Saunders Band, a Useme, illetve a Roy és Ádám Trió is. Idén is mintegy hetven ismert zenész oktat a Tisza partján, a táborba július 10-ig lehet jelentkezni - közölte Andrásik Remo, a program szervezője az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az egyhetes zenei kurzuson az elmúlt 23 évben hét-nyolcezer fiatal fordult meg, és olyan bandák indultak a táborból, mint a Subscribe, a Junkie Jack Flash és a Margaret Island.

Idén is neves zenészek oktatják majd a résztvevőket, például Gotthárd Mihály és Kékkői Zalán gitárosok, Temesi Berci, Szappanos György és Anga Kis Miklós basszusgitárosok, Bérczesi Róbert énekes, gitáros, dalszerző, Markó Ádám és Borlai Gergő dobosok, valamint Csongor Bálint énekes.

A produceri munkáról tart előadást Varga Zoli, aki rengeteg zenekarnak készített lemezt, köztük a Tankcsapdának, a Roadnak, a Depressziónak és az Ossiának - olvasható a közleményben.

Az idei táborban kimagaslóan sok koncert lesz. A Roy és Ádám Trió, a Useme, a Beatrice, a Kállay Saunders Band mellett fellép a Fangler's, a Pribojszki Mátyás - Szász Ferenc duó, a Gypo Circus és a Molotow Funk is.

Az egyhetes programban emellett megismerkedhetnek a résztvevők a zeneipari környezet, a hang-, a színpad-, vizuál- és stúdiótechnika, a hangszerépítés és a szövegírás, dalszerzés sajátosságaival. Ismereteket szerezhetnek a szerzői és előadói jogokról, kipróbálhatják a rádiózást, és profi körülmények között készíthetnek stúdiófelvételt.

A tábor tehetségkutatóján több kategóriában értékes nyeremények várják a legjobb hangszeres zenészeket és dalszövegírót. A kurzus legjobb zenekara a díjon felül automatikusan bejut az Öröm a Zene nagyszabású tehetségkutató döntőjébe, amelynek győztese egymillió forint értékben hangszereket és hangtechnikai eszközöket nyer.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását