2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Trump kínaiakkal és franciákkal teremtene munkahelyeket

Donald Trump, az Egyesült Államok megválasztott elnöke az Alibaba kínai óriáscég vezérigazgatójával és a francia LVMH elnökével tárgyalt amerikai munkahelyek létrehozásáról.
2017. január 10. kedd 07:30 - HírExtra
 

Donald Trump a New York-i Trump-toronyban folytatott megbeszélést az internetes kereskedelemmel foglalkozó kínai óriáscég vezérigazgatójával, Jack Maval, majd a francia luxuscikkeket gyártó és forgalmazó LVMH elnökével, Bernard Arnault-val. A leendő elnök mindkét megbeszélését "nagyszerűnek", a két üzletembert pedig "a legnagyobbak közül valónak" minősítette.

A megbeszélések után Jack Ma, az Alibaba vezérigazgatója megerősítette: arról tárgyaltak, hogy öt éven belül egymillió új munkahelyet szeretnének teremteni az Egyesült Államokban, elsősorban a középnyugati államokban. "Az Alibaba egymillió kisvállalkozónak és farmernak szeretne munkát adni azzal, hogy a cég internetes platformjain eljuttathatják portékáikat és szolgáltatásaikat a kínai és az ázsiai piacokra, ahol nekünk nagyon erősek a piaci pozícióink" - szögezte le a tárgyalások előtt kiadott közleményében a kínai cég szóvivője.

A találkozó után az Alibaba részvényeinek értéke egy százalékkal emelkedett a tőzsdén.

A Jack Maval folytatott megbeszélései után Donald Trump tárgyalt a francia Bernard Arnault-val, az LVMH elnökével, aki szintén új beruházásokat ígért az amerikai piacon. Az LVMH egyik cége, a Louis Vuitton már rendelkezik gyártókapacitással Kaliforniában, ám Trump és Arnault most abban állapodott meg, hogy a franciák új termelőüzemeket létesítenek Észak-Karolinában és Texasban is.

A két üzletemberrel tartott megbeszélése utáni rövid sajtótájékoztatóján Donald Trump, újságírói felvetésre válaszolva ismét megerősítette: az érdekkonfliktusok elkerülése végett éles határt húz majd politikusi és üzletemberi tevékenységei között. Állítása szerint a folyamatot már meg is indította, részletekbe azonban nem kívánt bocsátkozni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását