2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Világturnéra indul a U2

Huszonöt állomásos turnéra indul idén nyáron Európában és Észak-Amerikában a U2 az idén 30 éves The Joshua Tree című lemezével, amelyen olyan slágerek szerepelnek, mint a Where the Streets Have No Name és a With or Without You - írja a BBC.
2017. január 9. hétfő 16:31 - HírExtra
Az 1987-ben megjelent nagyhatású albumból, amely stadionokat is megtöltő világsztárokká tette az együttes tagjait, 25 millió példány fogyott el. A U2 gitárosa, The Edge (David Howell Evans) a Rolling Stone magazinnak adott interjúban elárulta, még nem döntötték el, hogyan néznek majd ki a turné koncertjei.

"Nem feltétlenül az A oldal első számával, a Where the Streets Have No Name-mel fog kezdődni a show" - mondta el a zenész, aki szerint az album dalai még ma is érvényesek.

A nagy slágerek mellett a lemez olyan ritkán előadott dalait is játszani fogják, mint a Trip Through Your Wires és az In God's Country. Az együttes emellett most először fogja játszani élőben a Red Hill Mining Town című dalt, amelyet az 1980-as évek nagy brit bányászsztrájkjai ihlettek. A szám sosem szerepelt még a U2 koncertjein, bár 1987-ben többször is megszólalt a beállások alkalmával.



"Nemrég hallgattam vissza a The Joshua Tree-t, először az elmúlt 30 évben" - mondta el Bono, az együttes énekese, aki szerint az album leginkább egy operára hasonlít, és a dalokból áradó nagy érzelmek - a szerelem, az összetört álmok, a veszteség érzése, a felejtés keresése - most is aktuálisak.

"Néhány dalt sokszor énekeltem, de az egész albumot egyben még sosem. Készen állok rá, ha a közönségünk is ugyanolyan izgatott, mint mi" - hangsúlyozta az énekes.

A turné észak-amerikai részén - amelyen a Rolling Stone cikke szerint a Bonnaroo fesztivált is útba ejti a U2 - egymást váltva a Mumford & Sons, a OneRepublic és a The Lumineers kíséri az együttest, az európai helyszíneken pedig - Londonban, Berlinben, Rómában, Barcelonában, Dublinban, Amszterdamban, Brüsszelben és Párizsban - Noel Gallagher High Flying Birds nevű formációja lesz a U2 előzenekara. A volt Oasis-gitáros úgy fogalmazott: megtiszteltetés és öröm, hogy hozzáteheti a saját részét "a világ legnagyobb showjához".

A U2 idén tervezi megjelentetni új albumát, amely a Songs of Experience címet fogja viselni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását