2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Évadnyitó fesztivál az Andrássyn

Az idén is megrendezik az évadnyitó TeARTrum Fesztivált a budapesti Andrássy úton; az Európai Mobilitási Hét és az autómentes nap keretében megrendezett eseményen a színházak színes programokkal, előadás-részletekkel, koncertekkel várják a közönséget.
2012. szeptember 20. csütörtök 14:55 - HírExtra
Az elmúlt néhány évben szezonkezdetkor már hagyománnyá vált a színházi fesztivál az Andrássy úton. Az idén is minden színházkedvelő találkozhat független társulatokkal, kőszínházakkal, és a fesztivál ideje alatt lehetősége lesz jegyeket és bérleteket vásárolni. Az eseményen több mint 50 fővárosi független és kőszínház mutatkozik be, a színpadokon pedig színes programokkal várják a látogatókat.

A szombaton befejeződő Európai Mobilitási Hét záró programja a szombati autómentes nap az Andrássy úton, amelyet pénteken 20 órától a vasárnap hajnali BKV-üzemkezdetig lezárnak a járműforgalom elől. Az esemény keretében megrendezett TeARTrum Fesztiválon az Andrássy úton - a Káldy Gyula utca és a Hajós utca közötti szakaszon - két színpadon várják színes programokkal a közönséget.

A FÜGE Produkció honlapján olvasható program szerint az Operánál felállított Funzine színpadon többek között a Kompánia Színházi Társulat, a József Attila Színház, a Magyar Mozdulatművészeti Társulat, a Vígszínház, a Közép-Európa Táncszínház, a Nemzeti Táncszínház, a Duna Táncműhely, a Duda Éva Társulat, a Magyar Állami Operaház, a Magyar Színház és a Centrál Színház is várja a nézőket, akik az L1danceFest 2012 beharangozó akcióján és cirkuszszínházi produkción is részt vehetnek.

A Liszt Ferenc téri T-Systems Magyarország színpadon mások mellett a Picaro Társulat, az Aranyszamár Színház, a Magyarországi Szerb Színház, a Cinka Panna Színház, a Holdvilág Kamaraszínház, a Momentán Társulat, Bácskai Juli Pszichoszínháza és az Újszínház szórakoztatja a közönséget.

A Vígszínház Darvas-Hamvai-Varró A zöld kilences című új, Ascher Tamás rendezte előadásából ad ízelítőt: délután a nézők hallhatják Darvas Benedek zenéjét Varró Dániel dalszövegeivel, és találkozhatnak a színház művészeivel. Az Újszínház esti, Négy húron pendülünk című műsorában a teátrum alkalmi zenekarának koncertje hallható (gitáron zenél és énekel Dörner György igazgató, a billentyűknél Papp Gyula zenei vezető, a doboknál Vass György játszik, a basszusgitár Varga Ádám szólaltatja meg). A Magyar Színház a Ruminihez kapcsolódó installációval várja a gyerekeket Horváth Illés társaságában, este pedig színészzenekaruk, a Harmadik Figyelmeztetés lép fel a fesztiválon.

A színházi produkciók a környezetvédelem, fenntarthatóság és a Duna gondolatköréhez csatlakoznak. A fővárosi színházak a két színpad mellett a közöttük húzódó színes pavilonsoron is megjelennek. A rendezvény látogatói a független színházi társulatok közül például a KoMával, a Maladypével és a Szkéné Színházzal is találkozhatnak, ugyanakkor jelen lesz több kőszínház is jegyárusító pavilonjaival, installációval, köztük a Katona József Színház és a Radnóti Miklós Színház.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását