2024. április 18. - Andrea, Ilma

John Malkovich menete: később

Az eredetileg tervezettnél 8 nappal később, március 25-én tartják meg John Malkovich vendégjátékát a Budapesti Tavaszi Fesztiválon (BTF). A világhírű amerikai filmszínész a Vígszínházban lép fel a Pokoli vígjáték című darabban.
2012. január 27. péntek 12:18 - HírExtra
John Malkovich eredetileg március 17-én mutatkozott volna be a budapesti közönségnek, de januári térdműtétét követően csak az orvosok által előírt pihenőidő letelte után léphet újra színpadra - tájékoztatták a szervezők az MTI-t pénteken.

A közlés szerint március 25-én, vasárnap a Vígszínházban változatlan kezdési időpontban - 16 és 20 órakor - tartják meg az előadásokat, amelyekre a már megváltott jegyek érvényesek.
A Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik szenzációja John Malkovich különös vendégjátéka lesz - mondta Vitézy Zsófia, a Budapesti Fesztiválközpont ügyvezetője a programsorozatot beharangozó korábbi sajtótájékoztatón.

A világhírű amerikai filmszínész évek óta dolgozik Martin Haselböck karmesterrel kortárs operai projekteken. A Budapesti Tavaszi Fesztiválra a bécsi Ronacher Színházban 2009-ben bemutatott Pokoli vígjátékot (The Infernal Comedy) hozzák el.

A téma nem könnyű, a főhős, Jack Unterweger és a történet, a sorozatgyilkosságok valóságosak. Az osztrák férfi - aki egy amerikai katona és egy bécsi prostituált fia - a vádirat szerint 11 nőt gyilkolt meg, kilencet rábizonyítottak és életfogytiglani börtönre ítélték. Unterweger egy nappal az ítélethirdetés után felakasztotta magát a cellájában.

A darab írója és rendezője Michael Sturminger, két szoprán és egy színpadi zenekar kíséri Malkovich-ot. A produkció már bejárta egész Európát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását