2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Tavasszal tovább drágul a baromfi

A baromfisok kénytelenek voltak máris árat emelni, és nem biztos, hogy ez a vég. Tavasszal negyedével is többet kell majd adni a csirkéért, pulykáért.
2011. március 10. csütörtök 10:39 - HírExtra
A Baromfi Termék Tanács ma egyeztet az agrárkormányzattal az ágazat megmentéséről. Az elszabadult takarmány- és energiaárak ellehetetlenítik az ágazatot.

A sertésállomány vészes csökkenése után a baromfi termelők közül is egyre többen hagyhatnak fel a gazdálkodással. Tavaszra akár 20-25 százalékos áremelkedésre is számítani lehet a dráguló takarmány és energia miatt. A baromfisok 10-12 százalékos átadási ár növekedésben egyeztek meg a kereskedőkkel, de ez lehet még magasabb is - írja a Népszava.

A termelők ugyanis már képtelenek lenyelni a folyamatosan növekvő önköltség okozta többlet terheket. Most arra sem lehet számítani, hogy az olcsóbb lengyel csirke féken tartja a hazai kiskereskedelmi árakat, mert ott is visszaesett a baromfitartási kedv, 25 százalékkal csökkent az állomány és kínálati helyett keresleti piac alakult ki.

Élő súlyban számolva a csirke felvásárlási ára kilónként 240-250 forint, miközben az önköltség átlagosan 260 forint - nyilatkozta a Népszavának Bárány László, a Baromfi Termék Tanács (BTT) elnöke. A csirke, pulyka 70-75 százaléka hazai, a vizibaromfi 80-85 százaléka külföldi piacokra kerül.

Forrás: OrientPress Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását