2022. január 28. - Károly, Karola
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Négyezer embert menekítettek ki

A Fülöp-szigetek keleti részén keletkezett árvíz és az azt követő földcsuszamlások miatt négyezer embert kellett kimenekíteni, egy 80 éves asszony meghalt, fiát eltűntként tartják nyilván miután elsodorta őket az ár.
2010. december 30. csütörtök 11:54 - HírExtra
Az ország középső részén elhelyezkedő Albay tartományban Joey Salceda kormányzó az öt napja tartó szüntelen esőzés miatt veszélyhelyzetet rendelt el annak érdekében, hogy a tartományi alapokat a mentési munkálatokra fordítsák. Öt város lakosait kimenekítették. Manito városban egy 80 éves asszony 50 éves fiával próbált meg átkelni egy elöntött területen, de az erős áramlás magával ragadta őket. A nő holttestét csütörtökön megtalálták, fia továbbra sem került elő.

A katasztrófának egyik oka az elmúlt évtizedek túlzott, sokszor illegális erdőirtása, amelynek következtében a hegyek képtelenek beszívni a trópusi esőket és a nagyarányú csapadék felgyorsítja a talaj erózióját.

Az esőzések január másodikáig folytatódnak - mondták meteorológiai szakértők, akik a helyzet súlyosbodására figyelmeztettek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását