2020. szeptember 22. - Móric
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Belgium támogatja hazánkat

Magyarország számíthat Belgium teljes körű támogatására a jövő év első napján kezdődő, féléves soros elnökségi tevékenységéhez az Európai Unió élén - jelentette ki hétfőn Brüsszelben Steven Vanackere belga külügyminiszter, összegezve az elmúlt félévet elnöklő Belgium tevékenységét.
2010. december 20. hétfő 15:22 - HírExtra
Hangoztatta, hogy országa új szokásokat vezetett be elnökként, és reményét fejezte ki, hogy a magyar félév után ezek hagyománnyá válnak az unióban. Emlékeztetett, hogy magyar részről már jelezték, ezeket a módszereket a magyar félévben is továbbviszik.

Példaként említette Vanackere, hogy a legmagasabb szinten hozott döntéseket ezentúl az uniós ügyekkel foglalkozó rendszeres miniszteri találkozókon nem csupán előkészítik, hanem folyományaikat, gyakorlatba iktatásukat is figyelemmel követik. A két ország ez év elejétől a jövő év közepéig Spanyolországgal trióban tölti be a soros elnöki tisztet. Vanackere méltatóan beszélt az együttműködés eddigi tapasztalatairól és eredményeiről. Egyúttal sok sikert kívánt Magyarországnak a következő félévre.

A belga miniszter emlékeztetett arra, hogy a Lisszaboni Szerződéssel életbe lépett új intézményes szerkezet nyomán némileg módosult az egyes uniós intézmények hatásköre. Úgy vélte azonban, hogy a soros elnökség legfőbb feladatköre, az intézmények munkájának összehangolása megmaradt. Hangoztatta, hogy a szerződés és a belga elnökség annak keretében végzett tevékenysége jól vizsgázott.

Kritikus időszak áll az Európai Unió előtt, tovább kell lépni a gazdasági együttműködés szorosabbá tétele és a kiemelt külső partnerekkel fenntartott kapcsolatok alakításának terén - vélte a belga miniszter. Belgiumnak 75 millió eurójába került az elnökség - mondta el Vanackere. Összesen több ezer eseményt rendeztek elnökségi szervezésben az elmúlt fél évben, ezek keretében több mint 25 ezer résztvevőt fogadtak. Az elnökség honlapját 700 ezren keresték fel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint mit várhat a világ Donald Trump elnökségétől?
Trump maga az élő dögvész. Háborút, szegénységet, könnyeket...
Valószínűleg a történelem legmegosztóbb amerikai elnöke lesz, jó pár rossz húzással
Semmi különöset, bár nem szimpatikus.
Semmi különöset, bár szimpatikus.
Jónak tartom Trump kinevezését, a világ jó irányba halad.
Biff Tennen már van, de hol marad Marty Mcfly?
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását