2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Franciaországban az államtitkárunk

Párizsban tárgyalt Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára december 14-én a magyar uniós elnökségi programról és prioritásokról Thierry Mariani közlekedési államtitkárral - közölte szerdán a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
2010. december 15. szerda 10:46 - HírExtra
A közlemény szerint Völner Pál a megbeszélésen a legfontosabb törekvések között említette a 2010-2020 közötti időszakra szóló uniós közlekedéspolitika kidolgozásának elindítását, a Transz-európai Közlekedési Hálózatok (TEN-T) felülvizsgálatát, az uniós vasúti piac kiteljesítését elősegítő jogalkotás továbbvitelét és a belvízi hajózás jövőjével kapcsolatos viták folytatását.

A magyar elnökségi feladatokra készülve a szaktárcák úgynevezett "Tour de capitales" találkozókat szerveznek a tagállami partnerminisztériumok vezetőinek megismerése és a prioritások egyeztetése céljából - áll a közleményben, amely szerint az államtitkári látogatás a Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter és a francia társminiszterek közötti, januárra tervezett, párizsi találkozók előkészítését is szolgálta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását