2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Jobbik számon kéri a Fideszt

A Jobbik a Fidesz-KDNP idén januárban, ellenzékben tett üzemanyagár-csökkentő követelését kéri számon a kormányerővé vált pártokon.
2010. december 8. szerda 14:04 - HírExtra
Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatón emlékeztetett: szerdától a benzin és a gázolaj ára is történelmi csúcsra drágult, a forint gyengülése miatt pedig további áremelkedésekre lehet számítani a következő hetekben.

Az ellenzéki politikus az MTI kérdésére válaszolva elmondta: pártja már egy gesztusértékű árcsökkentéssel is elégedett lenne, amit szerintük az üzemanyagokra rakódó jövedéki, illetve forgalmi adó mérséklésével lehetne elérni.

A jobbikos képviselő szerint a Fidesz-KDNP is éppen ezt szorgalmazta az év elején, ám most hatalomra kerülve még csak üzenetértékű lépésekre sem hajlandó.

A kormány fellépése ugyanakkor azért is fontos lenne, mert az üzemanyagok árának esetleges további emelkedése a gazdaság minden szektorára kihat majd, áremelkedést hozva szinte valamennyi termék és szolgáltatás esetében.

Az üzemanyagárak szerdán azt követően emelkedtek rekordmagasságba, hogy a Mol bruttó 8, illetve 6 forinttal növelte a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelemi árát. A drágulás hátterében az üzemanyagok és a kőolaj jegyzésárainak, valamint a forint árfolyamának gyengülése áll.

A mostani emeléssel a benzin átlagára 353-354 forintra nőtt, míg a gázolajé 341 forintra
emelkedett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását