2024. március 29. - Auguszta

Tizenhét szépségtapasz a büdzsén

A Jobbik úgy értékeli, hogy a jövő évi költségvetéshez kedden elfogadott módosító javaslataikkal tizenhét "szépségtapaszt" sikerült elhelyezniük az amúgy szerintük elhamarkodott és fenntarthatatlan büdzsén, amelyet nem fognak megszavazni.
2010. december 7. kedd 13:18 - HírExtra
Az ellenzéki párt sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a Jobbik frakciója százhúsz módosító indítványt terjesztett be, az elfogadott tizenhét javaslatuk pedig összesen több száz millió forint forrásbővülést eredményezett határon túli magyar tevékenységek, az oktatás, a mezőgazdaság és fogyatékkal élőket támogató szervezetek számára.

Vona Gábor frakcióvezető azt mondta, míg ők tartalmi szempontokat mérlegeltek egy-egy módosítás megítélésénél, a szocialisták szerinte megpróbálták "szétbombázni" a költségvetési javaslatot; nem a közügyek iránti elkötelezettség, hanem a politikai haszonszerzés motiválta őket.
Hegedűs Tamás frakcióvezető-helyettes azt mondta: több elfogadott módosító javaslatuk is vonatkozott határon túli magyar tevékenységek támogatására, kiemelten az oktatás területén, ezek 640 millió forint pluszpénzt eredményeztek.

Határon belüli oktatásra, például kisiskolák újraindítására, nemzeti tehetségprogramra és felsőoktatási szakkollégiumok támogatására összesen 254 millió forint értékben nyújtottak be sikeresen módosító indítványokat - folytatta.

A mezőgazdaság területén - a hegyközségek és az Állami Ménesgazdaság támogatására - 160 millió forint plusztámogatást eredményeztek az elfogadott jobbikos módosító javaslatok, a fogyatékkal élők szervezeteinek pedig 40 millió forintos többlettámogatást értek el - közölte a képviselő, aki felhívta a figyelmet arra: a szentgotthárdi barokk katolikus templom felújítására 100, a ceglédi gyülekezeti ház felújítására 40, a várpalotai Trianon-múzeum támogatására 50 millió forint értékben először sikerült költségvetési támogatást szerezni.

Hegedűs Tamás kitért arra, hogy a fejezeteken belüli átcsoportosításoknál elsősorban az önkormányzatok számára igyekeznek majd több pénzt biztosítani.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását