2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Pécs a kezébe veszi a fűtést

Megvásárolja a Pécsi Távfűtő (Pétáv) Kft. kisebbségi tulajdonosának, a Pannon Hőerőmű Zrt.-nek az üzletrészét a többségi tulajdonos pécsi önkormányzat - írta kedden a PécsiStop internetes lap.
2010. november 23. kedd 22:48 - HírExtra
Arról nincs információja a lapnak, hogy a részvénypakett és a menedzsmentjogok mennyiért cserélnek gazdát. A PécsiStop emlékeztetett rá, hogy 2006-ban, amikor a város önkormányzata elővásárlási jogot kapott a csomagra, 1,5 milliárd forintra becsülték az árát.

Pécsnek ennyi pénze biztosan nincs, de lehet, hogy az összeg ma jóval kisebb, mint négy éve, és nem csak a válság miatt. Egy 2008. novemberi hosszú távú megállapodás értelmében ugyanis a Pannon Hőerőmű Zrt. szolgáltathatja 2030-ig a Pécs távfűtéséhez szükséges energiát - írta az internetes lap, hozzátéve, hogy e tekintetben mindegy, hogy kié a Pétáv Kft., a hőerőmű kapacitását előre lekötötte a baranyai megyeszékhely.

Az 51 százalékban önkormányzati, 49 százalékban a Pannon Hőerőmű Zrt. tulajdonában lévő Pétáv Kft. kivásárlásával kapcsolatosan szerdán tart sajtótájékoztatót Pécs polgármestere. Páva Zsoltot (Fidesz-KDNP) az MTI többször is kereste, de kedd kora estig nem sikerült elérnie.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását