2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Gázár ellenszer

Magyarországon a lakások túlnyomó többségét gázzal fűtik. Ha januártól megszűnik a gázár moratórium, minden eddiginél magasabb költségekkel kell annak számolnia, aki gázzal fűt.
2010. november 19. péntek 06:59 - HírExtra
Belátható, hogy az emelkedés tartós lesz, és egyre drágában tudjuk csak a megfelelő hőmérsékletet előállítani a lakásban.

Van viszont egy fegyver a lakosság kezében is, mégpedig a hőszigetelés. Ha kellő mértékben szigeteljük régi épületeinket, úgy a költségeink jelentősen csökkenthetők. Hazai példák is igazolják, hogy a költségeket felére-ötödére lehet csökkenteni, a jól kiválasztott hőszigetelőanyag alkalmazásával. A falakra elhelyezett legalább 10 cm vastag grafitadalékos polisztirolhab és a padlásfödémre tett 16 cm-es Padlap elemekkel közel harmadára szoríthatjuk az energiaköltségünket, anélkül, hogy a komfort csorbát szenvedne.

„Nem lehet abban bízni, hogy visszatér a támogatott gáz korszaka. Jó lenne elérni, hogy ez az ingadozás minél kisebb mértékben befolyásolja a család havi költségvetését. A gázár emelés legjobb ellenszere a megfelelő hőszigetelés ” – mondja Kruchina Sándor, az Austrotherm szakértője.

Forrás: pontez
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását