2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Manga, pop, opera - Európában az őrület

Harcművészeti elemekkel és egyedi zenei aláfestéssel fűszerezett, multimédiás manga pop opera indult hódító útjára Európában, hogy szélesebb közönséggel is megismertesse a japán képregény és rajzfilm kultúra különlegességeit.
2010. október 25. hétfő 07:25 - HírExtra
A szombaton kezdődött turné első állomása Párizs, majd utána a belga, német és olasz közönség is megcsodálhatja a világ legnagyobb manga pop-operájaként beharangozott előadást.

A Japan Anime Live című műsor a manga képregényeket és rajzfilmeket forgalmazó legnagyobb japán produkciós irodák és kiadóvállalatok együttműködésének gyümölcse. A jellegzetes anime figurák pedig már nemcsak szülőhazájukban, hanem Európában és az Egyesült Államokban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. A különleges előadás alatt teljesen új epizódokkal és japán dalokkal találkozhat majd a közönség. A fonetikusan leírt szövegeket egy hatalmas kivetítőn követhetik majd figyelemmel a nézők, és legalább az angolul írt címekből sejthetik, hogy miről is énekelnek.

A színpad központi elemeit egy hatalmas japán dob és rengeteg képernyő alkotja, amelyeken a futurisztikus egyenruhába öltözött, színes hajkoronájú és hatalmas szemű figurák jól ismert képei villannak majd fel. A manga rajongók valóra vált álmának számító produkció kapcsán a szervezők azt remélik, hogy nem csupán a sajátos anime esztétika szerelmeseinek, de mások érdeklődését is felkelti majd a műsor. "Számítunk a japán kultúra rajongóira, de egyúttal egy sokkal általánosabb közönséget, a családokat is szeretnénk elérni. Kiváló lehetőség az apukák számára, hogy együtt szórakozzanak a gyerekeikkel" - mondta Fabrizio Verdiani, a belgiumi előadás producere. "Van még egy harmadik célközönségünk is: a mangarajongó egyetemisták" - tette hozzá.

Verdiani szerint október 29-ei brüsszeli előadásra már a jegyek háromnegyedét eladták. "Japánban a műsor összes színésze és zenésze óriási sztárnak számít. A művészeti igazgatót élő istenként imádják, és az ország legnagyobb producere dolgozik velük" - mondta Verdinai, kihangsúlyozva, hogy Japán esetében egy 300 millió fős fogyasztói rétegről van szó. A két és fél órás műsor öt külön mangasorozat köré épül. A produkció október 31-én érkezik Düsseldorfba, ahonnan aztán Olaszország felé veszi az irányt. November 6-án Milánóban, 11-én Firenzében, 13-án pedig Rómában kelnek életre az anime figurák.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását