2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Bomba robbant a Fülöp-szigeteken

Pokolgép robbant csütörtökön egy autóbuszon a Fülöp-szigetek déli részén, ahol rendszeres az emberrablás, zsaroló bandák tartják rettegésben a cégeket, muzulmán lázadók pedig terrortámadásokat hajtanak végre.
2010. október 21. csütörtök 10:03 - HírExtra
A robbanásnak az eddigi adatok szerint nyolc halálos és tíz sebesült áldozata van - közölte egy rendőrparancsnok. A buszon körülbelül 50-en utaztak. A pokolgép az ablak fölötti egyik csomagtartón volt elhelyezve a buszban. A robbanás olyan nagy volt, hogy levitte két áldozat fejét, és szétvetette a járművet.

Elkövetőként egyelőre senki nem jelentkezett, de egy katonai szóvivő azt mondta: a hatóságok az Al-Khobar nevű bandát gyanúsítják, mert ez a szervezet az autóbuszt üzemeltető társaság ellen védelmi pénz kikényszerítése céljából már korábban is hajtott végre támadást.

Az Al-Khobar a régió leghírhedtebb zsaroló csoportja, amely köztörvényes bűnözőkből és egykori muzulmán lázadókból áll. A banda számos üzleti vállalkozást megtámadott már, mert nem akartak védelmi pénzt fizetni neki. A szervezet szerepel az Egyesült Államok által a terrorszervezetekről nyilvántartott listán.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását