Bomba robbant a Fülöp-szigeteken

Pokolgép robbant csütörtökön egy autóbuszon a Fülöp-szigetek déli részén, ahol rendszeres az emberrablás, zsaroló bandák tartják rettegésben a cégeket, muzulmán lázadók pedig terrortámadásokat hajtanak végre.

A robbanásnak az eddigi adatok szerint nyolc halálos és tíz sebesült áldozata van - közölte egy rendőrparancsnok. A buszon körülbelül 50-en utaztak. A pokolgép az ablak fölötti egyik csomagtartón volt elhelyezve a buszban. A robbanás olyan nagy volt, hogy levitte két áldozat fejét, és szétvetette a járművet.

Elkövetőként egyelőre senki nem jelentkezett, de egy katonai szóvivő azt mondta: a hatóságok az Al-Khobar nevű bandát gyanúsítják, mert ez a szervezet az autóbuszt üzemeltető társaság ellen védelmi pénz kikényszerítése céljából már korábban is hajtott végre támadást.

Az Al-Khobar a régió leghírhedtebb zsaroló csoportja, amely köztörvényes bűnözőkből és egykori muzulmán lázadókból áll. A banda számos üzleti vállalkozást megtámadott már, mert nem akartak védelmi pénzt fizetni neki. A szervezet szerepel az Egyesült Államok által a terrorszervezetekről nyilvántartott listán.
Forrás: MTI