2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Koós Réka: Nagy rocker vagyok!

Nagyszabású koncert lesz a Papp László Sportarénában a rockzene egyik legnagyobb alakjának, Freddy Mercurynak emlékezetére. Az egyik előadóval, Koós Rékával beszélgettünk a show kapcsán.
2010. október 9. szombat 09:11 - Kancsár Edina
2010. Június 10-én mutatkozott be a Pécsi Országos Színház Találkozó keretében a The Show Must Go On címet viselő, élő Queen koncert-show. Milyen volt a fogadtatása?

The Show Must Go On koncert-show
Kovács Áron, Tabáni István,Végvári Eszter, Csengeri Attila,Koós Réka, csak néhány az ismert és elismert előadók közül,akik hol szólóban, hol duettben,hol kvartettben elevenítik fel a legendás zenekar legnagyobb slágereit.A kiváló énekeseket a szintén kiváló Hungarian Musical Band kíséri,a zenei élményt pedig csak tovább fokozzák a fantasztikus színpadi látványelemek, vizuális effektek és táncosok.A produkció magas színvonalára az előadók mellett Tihanyi Ákos koreográfus és Harangi Mária rendező neve is garanciát jelent. További közreműködők: Csordás Levente és Hien.
Nagyon jó, imádták az emberek. A Queen dalokat mindenki ismeri, ezért a koncertre is azok jönnek el, akik szereti is.

Október 24-én a Papp László Sportarénában is látható lesz ugyan ez a műsor. Pontosan ugyan azzal a produkcióval készültök, vagy változtattak valamit rajta?

Ha jól tudom, a szereplő gárdában vannak változások. De ezen kívül minden ugyan az.

A hazai musical élet számos előadója közreműködik a koncertben. Van olyan, akivel még nem dolgoztál együtt: például: Hien, Tabáni István?

Tabáni Istvánnal még nem dolgoztam együtt, Hiennel már igen. Mindennapos dolog, hogy az embereknek újabb és újabb emberekkel kell a színpadon együtt dolgoznia, de ez soha nem szokott problémát jelenteni. Ez hozzá tartozik ehhez a szakmához.

Olvastam, hogy több duett is szerepel a műsortervben. Te énekelsz esetleg valakivel duettet?


Igen, Csengeri Attilával lesznek duettjeim. Szerencsére ő régi jó barátom és már sokadszor dolgozunk együtt, ezért jól összeszokott páros vagyunk.

Mennyire passzol egyébként a te zenei stílusodhoz a Queen?

Nagyon! Bevallom, korábban nem voltam olyan nagy Queen rajongó, de zeneileg mindig is elismertem a munkásságukat. Mióta belecsöppentem ebbe a produkcióba, azóta egyre közelebb áll a szívemhez, sőt mondhatom, hogy megszerettem.

Én nagy rocker vagyok, úgyhogy ez a stílus nagyon bejön nekem. Több szóló számom is van, de ebből a Fat Bottom Girls és az Another One Bites the Dust egy akkora ajándék nekem, úgy élvezem… Szóval nagyon örülök neki!

Mesélnél egy kicsit a show-ról, hogy milyen élményt kapnak a koncertre látogatók?

Egyértelmű, hogy Queen slágereket énekelünk, amiből rengeteg van, ezért nehéz lenne beletenni az összeset egy előadásba. Valójában a Queen dalokból született egy musical, amit sok helyen játszottak már a világban, én is láttam már Kölnben. Annak az volt a címe, hogy We Will Rock You.

A hazai előadás tulajdonképpen annak a koncert verziója, csak jogilag nem használhatták ugyan azt a nevet, ezért lett The Show Must Go On a koncert neve. Ebben az előadásban igazi szerepek vannak jelmezekkel, élőzenével, fényekkel és tánccal. Egy komplett show az egész… Picit színház, picit koncert és picit show.

Láttam a plakátot és nagyon dögös a fotó, ami rólad készült. A párod és a környezeted mit szólt hozzá?

A párom ismer a legjobban, úgyhogy ő semmit. (nevet) Azok, akik már ismernek a rockosabb oldalamról, azok nem igazán lepődtek meg. Jó, tudom, hogy nagyon durva az égnek állított piros hajam és a kihívó ruhám; egy kicsit tényleg meglepő lehet egy külső szemlélőnek, de igazából a koncertjeimen is hasonlóan szoktam kinézni.

Ezen a koncerten kívül, mivel foglalkozol még mostanában?

A Nyomorultakban játszom Kecskeméten, október végétől pedig a Magyar Színházban a Sakk című musicalban is színpadra lépek majd. Ezeken kívül rengeteg fellépésem van a zenekarommal, lemezen is dolgozunk, szóval nem unatkozom. (nevet)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását