2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Megnyitották a Sportélmény tárlatot

Sportélmény címmel fotókiállítás nyílt kedden a Magyar Sport Házában Budapesten.
2010. augusztus 3. kedd 18:09 - HírExtra
Az augusztus 31-ig látogatható tárlaton a májusi VI. Budapesti Nagy Sportágválasztó apropóján meghirdetett Sportélmény című fotópályázat nyertes és kiemelkedő munkái láthatók. A 105 fotográfiát felvonultató kiállítás megnyitóján kihirdették a pályázat nyerteseit: első helyezést ért el a fóti Korecz Márk Csak egy pici kell című képe, második lett a solymári Doba István Szinkronban című fotója és harmadik a budapesti Szilvás Zoltán Jobb csapott című műve. A Képes Sport által odaítélt Művészi különdíjban részesült a solymári Doba István Mirror horror című alkotása, Sportágválasztó különdíjat kapott Tóth Imre Mezőtúrról és Bartók Andrásné Leányfaluról.

Az elismeréseket Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Lukács Zsuzsanna, a sportért felelős államtitkárság kabinetfőnöke, Dragóner Ildikó, a Nemzeti Sportszövetség marketingtanácsosa, valamint a Képes Sport képviseletében Berta Mihály adta át - közölte Koós-Lukács Tímea főkoordinátor kedden az MTI-vel.

A díjazott képeken túl az érdeklődők Cseh Norbert, Dobrovits Ádám, Forgó Béla, Hajas József, Kovács József, Kürti János, Marton Bea, Molnár Szabó Beáta, Oroszi Beáta, R. Kóródi Zsuzsa, Szabó Viktor és Újvári Gábor fotóit tekinthetik meg.

A hivatásos és amatőr fotósok által a rendezvényen készített képek megörökíthettek helyszíni eseményeket, olyan pillanatokat, melyek visszaadják az esemény szellemiségét, a többi között a sport és ember kapcsolatát, a sportág kipróbálását vagy a sport szépségét.

A kiírásra 351 kép érkezett, ezeket Kozmann György olimpiai bronzérmes kenus, Csabai Edvin tizenhétszeres világbajnok maratoni kenus, Kovács Gergely, a Képes Sport újságíró-szerkesztője és Tasnádi Dávid, a Képes Sport képszerkesztője, valamint a Nagy Sportágválasztó szervezőbizottsága zsűrizte.

A fotókiállítás anyaga a VII. Budapesti Nagy Sportágválasztón, szeptember 17-18-án is látható lesz majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását