2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Virágzik az osztrák idegenforgalom

Tavaly a magyarországi szálláshelyeken az osztrák vendégforgalom jelentősen nőtt, 2008-hoz képest több mint 33 ezer vendégéjszakával többet töltöttek el az osztrák vendégek; a rendszerváltás óta nem volt példa ilyen mértékű nominális vendégéjszaka-szám bővülésre egy év alatt az osztrák beutazó piacról.
2010. február 21. vasárnap 10:42 - HírExtra
A Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) ausztriai képviselete által, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) előzetes adatainak felhasználásával készített összeállítás szerint a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken az osztrák vendégéjszakák száma meghaladta a 723 ezret, amely az elmúlt évtized második legjobb eredménye.

Az osztrák vendégszám 4 százalékos növekedésénél még dinamikusabban, 4,8 százalékkal nőtt az általuk eltöltött vendégéjszakák száma, ez az átlagos tartózkodási idő hosszabbodását is jelzi.

A Tisza-tó és a két alföldi régió kivitelével, valamennyi turisztikai régióban bővült az osztrák vendégforgalom. A régiók közül Budapest és környékén, valamint Közép-Dunántúl szálláshelyein soha nem látott, kétszámjegyű bővülés volt megfigyelhető: a fővárosi régióban 12 százalékos, Közép-Dunántúlon pedig 32 százalékos volt a növekedés.

A forgalomnövekedés nagysága és iránya erősen korrelál az MT Zrt. osztrák piacon folytatott kampányainak intenzitásával. Az elmúlt évben az ellentétes tendenciák miatt a relációban tovább javult Magyarország turisztikai egyenlege. A passzívum azonban még így is jelentős, mintegy 630 ezer vendégéjszaka az osztrák fél javára.

Ugyanakkor figyelemre méltó, hogy az óriási marketingbüdzsével és tengerparttal is rendelkező Horvátországot leszámítva, Magyarországgal ellentétben fő konkurenseinek egyike sem tudta a pénzügyi válság következtében megváltozó utazási szokásokat a maga javára fordítani az osztrák piacon.

Ausztria legjelentősebb tesztmagazinja, a Gewinn Magazin szerint idén Pécs városával Magyarország is felkerült a legkurrensebb turisztikai ajánlatokat tartalmazó listára.

A magazin évről évre összeállítja a meglátogatásra legérdemesebb európai és Európán kívüli úti célok listáját. Ez alapján világviszonylatban idén olyan mezőnyben szerepel a 2009-es Európai Kulturális Fővárosa címet betöltő Pécs, mint például a dél-afrikai futball világbajnokság helyszíne, vagy Hawaii szigete, illetve az Egyesült Arab Emirátusok közül Abu Dhabi.

Az európai úti célok 10-es toplistájának versenyében spanyolországi, törökországi és svájci városok mérettettek meg egymással.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását