2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

"Karácsonyi- after" receptek

Ha már unod a bejglit és a forralt bort ,ámde még élveznéd az ünnep hangulatát, akkor dobd fel az estéidet pár különleges sütivel vagy koktéllal.
2009. december 25. péntek 09:29 - Zelenij Linda
Bár a bejgli és a zserbó is finom, illetve a pezsgő és a forralt bort is igazi ünnepi hangulatot kölcsönöz, hosszútávon mégis mindegyiket könnyen meg lehet unni. Ám pár különleges süti és koktél recepttel hosszan megőrizhető az ünnep romantikus hangulata még a karácsony elmúltával is. Így a hosszú téli esték is kellemesebben telnek. Szigorúan 18 év felettieknek.

Fűszeres álom marcipán csillagokkal


Hozzávalók
250 g puha vaj
250 g kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál őrölt naracshéj
2 teakanál mézeskalács fűszerkeverék
4 tojás
200 g liszt
50 g keményítő
2 teáskanál sütőpor
125 ml forralt bor
vaj és zsemlemorzsa a kelyheknek, kevés nyers marcipán massza
porcukor

A kelyhek belsejét vajazd be, szórd meg zsemlemorzsával. A vajat keverd össze kristálycukorral, a vaníliás cukorral, az őrölt naracshéjjal és a mézeskalácsfűszerrel. Kevergesd szép lassan addig, amíg masszává nem áll össze. A tojásokat egyesével add hozzá. A lisztet a keményítővel és a sütőporral keverd össze, majd öntsd hozzá a forralt bort. A két masszát öntsd egybe, kevergesd még egy kicsit, aztán adagold bele a kelyhekbe. Az előmelegített sütőben (180 fok)és süsd 20-25 percig. A marcipánt a porcukros deszkán nyújtsd ki, majd vagdoss ki belőle tetszés szerinti csillagocskákat. Díszitsd verlük a kész sütit, majd szórd meg az egész remekművet porcukorral.

Mikulásvirág koktél

Hozzávalók

4 cl Campari
2 cl orange likőr
2 cl cukorszirup
2 cl lime
száraz pezsgő

Az összetevőket töltsd jéggel teli long drinkes pohárba, keverd őket össze, majd tölds fel száraz pezsgővel. Naracsszeletekkel díszítsd.

Rózsaszín tornyocska

Hozzávalók
Rétestésztához:

mélyhűtött rétestésztalevél
olvasztott vaj
porcukor

A habhoz:
60ml portói bor
3 levél zselatin
300 g áfonyabefőtt
2 cl meggypálinka
150g tejszín

A díszítéshez:
cukrozott ribizli
almagolyó (dinnyevájó segítségével)
ezüstszínű gyöngycukorka

A rétestésztát egy belisztezett konyharuhán nyújtsd ki jó vékonyra, és utána egy kerek formával (7 cm átmérőjű) vágj ki belőle 36 kört és csillagformával 4 db csillagot. A tésztát kend meg vajjal, szórd meg porcukorral, és előmelegített sütőben 200 fokon 4-5 perc alatt süsd aranysárgára. Majd hagyd kihűlni. A portóit melegítsd fel, húzd le a tűzhelyrők, és keverd bele a zselatint. Az áfonyabefőtett pürésítsd , szűrd át, add a feloldódott zselatinhoz és az egészbe keverj pálinkát. A tejszínt verd fel keményre, és add az előzöekhez. A masszát három órán át hagyd a hűtőszekrényben megszilárdulni. A habot kend a tésztalapok közé, amiket aztán halmozz egymás tetejére - készíts egy szép tornyot. Díszitsd cukrozott ribizlivel,alamgolyókka, ezüstgyönggyel.

Snowball koktél

Hozzávalók

4 cl Bols Silver Top Dry Gin
2 cl Blue Curacao
1 cl citromlé
1 gombóc citromfagyi
friss ananászlé

Az összetevőket töltsd long drinkes pohárba, öntsd fel ananászlével, keverd meg, dobj bele egy gombóc citromfagyit.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását