2024. március 30. - Zalán
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A válság újra divatba hozza a kempingezést?

A balatoni kempinglánc tulajdonos Balatontourist Zrt. sorra nyíló egységeiben a válság ellenére 7-8 százalékkal nőtt az előfoglalások száma, ugyanakkor az előleg befizetések elmaradtak a tavalyi évhez képest - közölte Polgár Tibor, a SCD Csoport érdekeltségébe tartozó társaság vezérigazgatója.
2009. április 22. szerda 11:06 - HírExtra
A Balatontourist 17 kempingjének forgalma az utóbbi években évi 5-6 százalékkal nőtt, a belföldi turisták száma évi 15-20 százalékkal emelkedett, míg a külföldieké összességében csökkent. A külföldiek közül az elmúlt években az osztrákok, csehek és szlovákok érdeklődése nőtt a balatoni kempingek iránt, amit az idén várhatóan tovább fokoz az euró-forint, számukra kedvező átváltási árfolyama.

A Balatontourist kempingjei közül áprilisi közepén nyitott a balatonfüredi, április végén nyitja kapuit a siófoki, majd május elejétől sorra a többi is megkezdi a szolgáltatást.

Polgár Tibor az idei szezonnal kapcsolatban azt mondta: a válság miatt elégedettek lennének, ha a tavalyi év forgalmát sikerülne megismételni, vagy egy kicsit felülmúlni. Hozzátette, hogy igen sok múlik az időjáráson is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását