2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Az olaszok nem segítik az amerikaiakat

Az olasz Fiat neve is felmerült a Chrysler autógyár megmentőinek sorában: az amerikai sajtó az olasz vállalat 35 százalékos adósságátvállalási lehetőségéről beszél az amerikai autógyártóban.
2009. március 20. péntek 18:14 - HírExtra
A Chrysler ezt pénteki nyilatkozatában azzal egészítette ki, hogy a Fiat hallani sem akar Chrysler-adósság átvállalásáról. A Fiat is megerősítette ezt pénteken Milánóban, egyúttal a két gyártó szövetségének lehetőségét is, és a 35 százalékos részesedés szerinte legfeljebb a Chrysler részvénytőkéjére (és nem adósságaira) vonatkozna.

Előbb tisztázandó, mi lesz a Chrysler pénzügyi támogatásával az amerikai kormányzat részéről. Ez utóbbi ugyanis beígért 4 milliárd dollárt az autóipari mentőcsomag keretében, de a Chrysler, illetve fő részvényese a Cerberus Capital pénzügyi csoport szerint még legalább 5 milliárdra lenne szükség a talpon maradáshoz. Az olasz gyártónak is milliárdokban mérhető adósságai vannak.

A Fiat készpénzzel tehát nem hajlandó beszállni a Chryslerbe, bár kisebb jövőbeni együttes fejlesztésekbe áldozna. A Fiat a Chrysler meglévő eszközeit csak jelentős átalakításokkal tudná hasznosítani közös - elsősorban kis- és középkategóriás - modellek gyártásához.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását