2024. március 19. - József, Bánk

Aranyozott autó válság idején

Aranyozott autó döbbentette meg a zsúfolt teheráni utcák járókelőit. Az egymillió dollárra (219 millió Ft) értékelt iráni gyártmányú aranyozott Samand XL típusú járművet egy kaszpi-tengeri kikötőbe akarták szállítani, hogy eljusson orosz tulajdonosához, á
2009. március 20. péntek 08:33 - HírExtra
A karambol után az értékes "szállítmány" még órákig az utcán állt - tájékoztatott weboldalán az iráni állami televízió.A luxusautót sokan lefényképezték mobiltelefonjaikkal, így számos kép kering róla az interneten.

A televízió honlapja szerint az autó bearanyozása két iszfaháni szakmunkás ötlete volt, akik korábban az interneten láttak nemesfémmel borított autókat. A Peugeot iráni gyárának francia mérnöke segített a kivitelezésben. Elsőként a fogantyúkat, aztán az ajtókat és a sárhányókat vonták be, majd megerősítették a motort.

A gumiszőnyegeket iráni selyem perzsaszőnyegekre cserélték, a belső díszítést egy iráni művészre bízták. Az Iran Khodro autógyár legvonzóbb modellje azóta már egy orosz mágnás tulajdona.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását