2024. április 20. - Tivadar
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Európai összefogás a General Motors munkahelyeiért

Megállapodtak a General Motors amerikai autógyártó cég európai érdekeltségeit fogadó országok kormányai pénteken abban, hogy jobban összehangolják az iparág segítését célzó terveiket a munkahelyek megmentése érdekében.
2009. március 14. szombat 14:18 - HírExtra
Tizenkét európai uniós tagállam - köztük Magyarország - miniszterei, illetve más magas rangú képviselői Brüsszelben találkoztak az Európai Bizottság kezdeményezésére. A testület késő esti közleménye szerint egyebek között azt állapították meg, hogy összefüggőbb és összehangoltabb erőfeszítésekre van szükség az európai autógyártás segítésének érdekében.

Abban is megegyeztek, hogy nemzeti szinten nem hoznak intézkedést a többi érintett országgal folytatott előzetes koordináció nélkül.

A General Motors már korábban jelezte, hogy mintegy 3,3 milliárd eurónyi támogatásra lenne szüksége tevékenységének fenntartására az autóeladások rohamos csökkenése miatt. A cég értésre adta, hogy Európában ezres nagyságrendű munkahely szűnhet meg, ha nem jut segítséghez. A megbeszélésen a General Motors vezetői tájékoztatták a kormányokat a cég jelenleg ismert terveiről.

Az Európai Bizottság arra intett a brüsszeli találkozón, hogy csak olyan nemzeti lépések születhetnek, amelyek összhangban vannak az uniós szabályokkal, azaz megfelelnek az EU állami támogatási szabályainak, és nem torzítják a versenyt az egységes piacon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását