2023. október 1. - Malvin
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kötél helyett híd

Tibet távoli területein a folyók felett átívelő drótkötélpályák még mindennapos közlekedési eszköznek számítanak, az autonóm körzet kormánya azonban hamarosan gyalogos hidakra cserélné ezeket a veszélyes átkelőket.
2008. december 7. vasárnap 17:15 - Hírextra
"A drótkötélpályákat csak turisztikai célokra szabadna használni" - mondta Dzsampa Phünchok a tibeti autonóm körzet kormányának elnöke.

A kormányzó arra utasította a helyi hatóságokat arra utasította, hogy mielőbb dolgozzák ki a drótkötélpályák hidakra cserélésére vonatkozó terveket.

A térségben működő 82 kötélpálya közül 12 még marhabőrből készült, amelyek az acélsodrony átkelőknél sokkal veszélyesebbek - mondta Vang Csien (Wang Jian) a térség szegénység enyhítési hivatalának tisztségviselője.

A gravitációs elven működő drótkötélpályákon az utasok a magasabban fekvő pontról az alacsonyabban lévő oldalra ereszkedhetnek. Néhány településen a diákok is drótköteleken csúszva jutnak el az iskolába.

Dzsampa Phünchok szerint az új hidaknak személyautókat nem kell elbírniuk, elegendő, ha a gyalogosok és az élőállatok biztonsággal átkelhetnek rajtuk. A legsürgetőbb feladat az állati bőrből készült kötélpályák kiváltása - hangsúlyozta a kormányzó.

A tibeti infrastruktúra sokat fejlődött az utóbbi évtizedekben. A tibeti körzeti kormány tavaly 9616 kilométer országutat építtetett, s ezzel 848 településsel létesítettek összeköttetést. Az alap infrastrukturális beruházások révén 180 000 embernek villamos áramot, 332 800 lakónak biztonságos ivóvizet biztosítottak a térségben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását