2022. július 4. - Ulrik
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Vereség Finnországban

A magyar férfi kosárlabda-válogatott vereséget szenvedett a finnországi Vantaában az Európa-bajnoki selejtezősorozat nyolcadik, utolsó fordulójában, így eldőlt, hogy csoportutolsóként jövő augusztusban osztályozóra kényszerül az A divízióban maradásért.
2008. szeptember 20. szombat 21:16 - Hírextra
Eredmény, A csoport, 8. forduló:
Finnország-Magyarország 88-73 (23-21, 19-21, 28-16, 18-15)

A magyar pontszerzők: Kámán 22, Németh 20, Báder 15, Sitku 7, Fodor 4, Molnár 3, Ferencz 2

Mészáros Lajos együttese - amely 79-64-re kikapott a finnektől Salgótarjánban - viszonylag egyszerű helyzetben volt a Vantaa-beli zárómérkőzés előtt: ha nyer, akkor öt másik csapattal pótselejtezőt játszik augusztusban az utolsó kiadó Eb-helyért, ha alulmarad, akkor harmadmagával osztályozót vív az A divízióban maradásért. A ki-ki meccset a házigazdák kezdték jobban, 7-0-ra elhúztak, Kámán első triplája csak két és fél perc elteltével hullott a gyűrűbe. A magyarok nem hagyták magukat, felzárkóztak, és innentől fej fej mellett haladt a két együttes. Hazai részről a Bolognában légióskodó Koponen vitte a prímet, a túloldalon pedig Németh és Kámán villogott. Utóbbi hármasával a félidőben 42-42 volt az állás.

Fordulás után a magyarok öt pontjára főként Huff révén 13 érkezett, ráadásul néhány vitatható bírói ítélet nyomán Fodor kipontozódott. Németh és Kámán "cipelte a hátán" a csapatot, ám a többiek adósak maradtak a kemény finn védekezés elleni extra teljesítménnyel. Három negyedet követően 70-58-at mutatott a nagyóra, a 12 ponttal elvesztett szakasz pedig sorsdöntőnek bizonyult. A hátralévő időben ugyanis a finnek tovább növelték előnyüket, így végül sima sikerrel biztosították helyüket a pótselejtezőben.

A négy csoportba sorsolt 17 együttesből a négy első és a három legjobb második automatikusan kvalifikálja magát a jövő őszi, lengyelországi Eb-re.

(Az előző Eb-n elért helyezése révén a mezőnynek selejtező nélkül lett a tagja a címvédő Oroszország, továbbá Spanyolország, Litvánia, Görögország, Németország, Horvátország, Szlovénia valamint a házigazda Lengyelország.) A fennmaradó 10 gárdából - a győzelem/vereség arány alapján sorrendbe rakva - a jobbik hat válogatott pótselejtezőt vív a kontinenstorna 16., utolsó kiadó helyéért. A többi négy kieséses tornán vesz részt, ahonnan a gyengébbik két alakulat a B osztályba csúszik.

A két sikerrel és hat vereséggel csoportutolsóként záró magyarok tehát augusztusban négycsapatos osztályozón vesznek részt, ahol a legjobbak között maradás lesz a tét.

később:

Bulgária-Szerbia

A csoport állása: 1. Szerbia 13 pont/7 mérkőzés, 2.Olaszország 12/8, 3. Bulgária 11/7, 4. Finnország 11/8, 5. MAGYARORSZÁG 10/8
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását