2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Táncosok lepik el Győrt

Több száz táncos lép fel kilenc ország képviseletében a július 16-án kezdődő Arrabona Fesztiválon Győrött; az egyhetes rendezvény fókuszába a folklórt, a néphagyományokat, a néptáncot állítják - mondta a programot ismertető sajtótájékoztatón a helyi feszt
2008. június 30. hétfő 17:50 - Hírextra
A szabadtéri programok többsége ingyenes, ezeket a Móricz Zsigmond rakparton, a Mosoni-Duna partján tartják. Ott adják elő repertoárjukat egyebek között a török, a szerb, a román, a cseh, az olasz, a lengyel táncegyüttesek és zenekarok a hazaiak mellett - közölte Csurák Erzsébet.

A rendezvény kiemelt programjait ismertetve Nagy Vilmos, az iroda munkatársa elmondta, hogy különlegességnek ígérkezik a szászcsávási zenekar, amely programjában az erdélyi Kis-Küküllő vidékének népzenéjét játssza hagyományos vonós hangszereken július 19-én. Másnap Matyóföld lakodalmas szokásait ismerhetik meg az érdeklődők mezőkövesdi táncosok, muzsikusok előadásában.

A Tavaszi szél együttes és a Besh O Drom zenekar július 21-én vendégszerepel a Mosoni-Duna partján. Előbbiek hangzásvilágát az autentikus népi hangszeres kíséret teszi sajátossá, utóbbiak zenéjében pedig a kelet-európai és a balkáni népzenei elemek különös ritmus és dallamvariációkkal ötvöződnek.

A szervezők szóltak a fesztivál másik pilléréről, a dzsessz- és világzenei koncertekről. Július 16-án Winand Gábor énekes-szaxofonos közös koncertet ad a kubai Elsa Valle énekessel. A hangversenyt a Xántus Múzeum udvarán tartják. Másnap ugyanott lép fel a Balázs Elemér Group sajátos stílusban átdolgozott reneszánsz és barokk művekkel.

A brazil származású, Bécsben élő jó nevű gitáros-énekes, Alegre Correa az ütőhangszeres Horváth Kornéllal közös koncerten mutatkozik be július 22-én a Hotel Kálvária udvarán.

A programot országos kézműves vásár, a legjelentősebb borvidékek nedűiből borkóstoló színesíti július 18. és 21. között. Emellett népi ételek készülnek szabadtűzön az ínyencek kedvére július 20-án.

A fesztivált a Renaissance Consort színpadi látványelemekkel, táncokkal ötvözött koncertje zárja július 23-án a rakparton.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását