2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Vállalkozásbarát környezet kell

Az MDF szerint a munkanélküliségi adatok is azt bizonyítják, a politikának azzal kell foglalkoznia, hogyan lehet vállalkozásbarát környezetet kialakítani Magyarországon - mondta Dávid Ibolya, a párt elnöke csütörtökön az MTI érdeklődésére, az egykulcsos a
2008. május 29. csütörtök 13:09 - Hírextra
A politikának a munkahelyteremtésre és a gazdaságélénkítésre kellene koncentrálnia a következő hetekben, hónapokban - közölte az ellenzéki pártelnök a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által nyilvánosságra hozott munkanélküliségi adatok kapcsán.

Dávid Ibolya elmondta: az MDF a Nemzeti Adószabadság Programjában azt fogalmazta meg, hogyan lehet vállalkozásbarát környezetet kialakítani Magyarországon.

Felhívta arra a figyelmet, hogy Magyarország gazdasági növekedése egy százalék körüli, az infláció 7-8 százalékos. Hozzátette, hogy a legtöbb adóelvonás Belgiumban és Magyarországon van, de itt kevesebb állami szolgáltatás jár cserébe.

Hozzátette: sokkal komolyabban kellene venni az adócsökkentő programot, az egykulcsos adórendszer bevezetését, ami növeli az adófizetők számát, a költségvetés bevételét, jó hatással van a foglalkoztatottságra, segíti a munkahelyteremtést, kifehéríti a gazdaságot.

Dávid Ibolya szerint a gazdaság élénkítése oldja meg a problémák jó részét.

A pártelnök szerint a gazdaság számára kedvező környezet létrehozásához törvényeket kell alkotni, olyanokat, amelyek lehetővé teszik a kiadáscsökkentést, az adórendszer egyszerűsítését, a bürokrácia csökkentését. Az MDF-et ezért is lepte meg, hogy a parlament hosszú nyári szünetre készül - tette hozzá.

A KSH csütörtökön közölt adatai szerint az idén február és április között a foglalkoztatottak száma 3 millió 850 ezer, a munkanélkülieké 323 ezer fő volt, a munkanélküliségi ráta 7,7 százalék volt, 0,2 százalékponttal haladta meg az egy évvel korábbi szintet. A munkanélküliek 47,3 százaléka egy éve vagy annál régebben keresett állást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását