2024. július 21. - Dániel, Daniella
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Hendrixhez Cabernet, Blondiehoz Chardonnay

A zene nagy befolyással van arra, hogyan ízlik az embereknek egy-egy borfajta - erre a megállapításra jutottak egy brit egyetem pszichológusai. Nem mindegy, mit hallgatunk, és mit fogyasztunk hozzá… A Live and Let Die például vörösbort kíván.
2008. május 16. péntek 07:08 - Hírextra
A kemény rockzene, mint például Jimi Hendrix vagy a Rolling Stones, jó kísérője lehet egy pohár Cabernet Sauvignon-nak, operarajongóknak pedig egy 2006-os Syrah bor ajánlható. A tanulmány készítői szerint különböző műfajú zenék az agy különböző részeire vannak hatással, és így a dallamokhoz alkalmazkodva ízlelik az emberek a bort. Például ha valaki a Carmina Buranát hallgatja, miközben Cabernet Sauvignon-t kortyol, a bor élvezete 60 százalékkal nagyobb lesz, mintha csendben iszogatnánk.

Az alapötlet egyébként egy chilei borásztól származik, aki gregorián énekeket szokott lejátszani abban a pincében, ahol a bor készül.

Íme néhány borfajta, és azok a zenék, amelyeket a tanulmány készítői ajánlanak a nedűkhöz:

- Cabernet Sauvignon: All Along the Watchtower - Jimi Hendrix; Honky Tonk Woman- Rolling Stones; Live and Let Die - Paul McCcartney; Won't Get Fooled Again - The Who.

- Chardonnay: Atomic - Blondie; Rock DJ - Robbie Williams; What's Love Got to do With It - Tina Turner; Spinning Around - Kylie Minogue.

- Syrah: Puccini - Nessun Dorma Luciano Pavarotti előadásában; Orinoco Flow - Enya; Chariots of Fire - Vangelis; Canon - Johann Pachelbel.

- Merlot: Sitting On The Dock Of The Bay - Otis Redding; Easy - Lionel Ritchie; Over The Rainbow - Eva Cassidy; Heartbeats- Jose Gonzalez.
Forrás: netbulvar.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását