2024. július 17. - Endre, Elek
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Rockőrület a PeCsában

A rockzene egyik legmeghatározóbb együttesére, az idén 40 esztendős Led Zeppelinre emlékezik szerdán a Petőfi Csarnokban több magyar rockegyüttes. A Pont FM nagyszínpadon a Cult dalait és szellemét a Cultus idézi meg, a Guns N, Roses dalait a Hollywood Ro
2008. április 28. hétfő 10:27 - Hírextra
Délután fél 6 és este 11 között három színpadon szól majd kemény rockzene. Nemcsak a legendás brit együttes dalai hangzanak el, hanem Robert Plant és Jimmy Page egész zenei "környezetére" szeretnék felhívni a közönség figyelmét a fellépők.

A szerdai fesztivál fellépői nemcsak világhírű példaképeik számaiból válogatnak, hanem saját dalokat is bemutatnak majd.

A Headbanger színpadon a programot a Stoned kezdi, a műsorukon szereplő Rolling Stones számok utalnak arra, hogy milyen zenei közegben született a Led Zeppelin. Egy későbbi korszak zenéjét idézi a Thin Lizzy Tribute együttes. A Jimi Hendrix Tribute műsora minden idők legnagyobb rockgitárosa előtt tiszteleg.

A Back Stage színpadon Cziránku Sándor Kárpát Möbius együttese a magyar népzenéből kiinduló hardrockos zenét, a Blues Rádió Budapest játszik rythm and blues örökzöldeket, a Grex pedig túlnyomórészt saját dalokat mutat be.

A Led Zeppelin-műsorban a Lead Zeppelin és a Zepsession emlékezik korhű zenével. A két csapat egymást váltja a színpadon. A fesztivál végére bekapcsolódik a programba a hazai rock legismertebb személyiségei közül Póka Egon, Závodi János és Rudán Joe is.

A Led Zeppelin eredeti tagjai közül Robert Plant többször is fellépett már Magyarországon, a gitáros Jimmy Page pedig egyszer, Planttel együtt lépett fel Budapesten.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását