2024. május 3. - Tímea, Irma

Szervezett földvásárlás Somogyban

Szervezett földfelvásárlási hullám indult a térség több polgármesterének állítása szerint a Koppány-völgyében; a felvásárlók olykor ajándék színes tévével teszik még ellenállhatatlanabbá az üzleti ajánlatukat - írta hétfőn a Somogyi Hírlap.
2008. április 28. hétfő 10:32 - Hírextra
A jobbára idős, rászoruló, tudatlan tulajdonosok aranykoronánként 30-35 ezer forintért adnak túl azokon a területeken, amelyek - a megkérdezett polgármesterek szerint - néhány év múlva ennek akár húszszorosát is érhetik.

Lakos János, Tengőd polgármestere szerint a térségben már eddig eladott mintegy 600 hektárnyi föld ismeretlen kézben összpontosul. Schmuck Ferenc, Kánya polgármestere a kistérségi társulás ülésén is felvetette már a földfelvásárlás problémáját Pásztohy András miniszteri biztos, agrárszakértő a lap megkeresésére jelezte: ötpárti egyeztetéseket terveznek a földbirtok-politikai kérdésekről.

A Magyar Földbirtokosok Országos Szövetsége szerint a hatmillió hektáros hazai mezőgazdasági területnek már legalább 10 százalékát nyugati gazdák birtokolják - olvasható a megyei napilapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását