2024. április 24. - György
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

200 lányt oltottak be

Az Egészséges Településekért Alapítvány, a Magyar Vöröskereszt, az Állami Egészségügyi Központ és a GlaxoSmithKline Kft. szervezésében 200, 18 évnél fiatalabb hátrányos helyzetű lányt oltottak be csütörtökön az Állami Egészségügyi Központban méhnyakrák el
2008. április 18. péntek 06:36 - Hírextra

Az akció része az Egészséges Településekért Alapítvány egyik fő programjának, a rák elleni küzdelemnek, amelyből soha nem hiányozhat az időben elvégzett szűrés - hangsúlyozta a tájékoztatón Dobrev Klára, a miniszterelnök felesége, az alapítvány kuratóriumi elnöke.

A program támogatói a tájékoztatón ismertették új pályázati kiírásukat, amelynek keretében 2009-től hátrányos helyzetű települések alapfokú és középfokú oktatási intézményei pályázhatnak térítésmentes méhnyakrák elleni vakcinára.

A pályázatról bővebben a www.egeszsegterv.hu oldalon található információ.

Dobrev Klára a beoltott tinédzserlányok körében megjegyezte: fontos lépés ez az oltás, de elkerülhetetlen a rendszeres szűrés is, főleg az idősebb korosztály körében. Ha mindenki évente elmenne szűrésre, nem halnának meg évente 500-an ebben a betegségben, amely - ha időben felfedezik - gyógyítható.

Az Egészséges Településekért Alapítvány a közelmúltban több faluban és városban is sikeres egészségnapot tartott, ahol a Magyar Posta Zrt. méhnyakrákszűrő kamionja is várta a helybéli lányokat, asszonyokat.

Az alapítvány országszerte népszerűsíti az egészséges táplálkozást és a testmozgást, többek között egészséges iskolai büfék és tankonyhák kialakításával, illetve főzőtanfolyamok szervezésével.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását