2024. április 16. - Csongor

Veszélyes lehet a szomszédos országokba utazni

A kanyaró Magyarországon már évek óta nem jelent veszély, a környező országokban azonban előfordulnak járványok. A védőoltást még nem kapott kisgyermekek ilyen területre történő utazása előtt tanácsos gyermekorvossal konzultálni – hívja fel a figyel
2008. április 10. csütörtök 10:38 - Hírextra
Az utóbbi években Romániában, Ukrajnában, Németországban, Olaszországban, majd Svájcban és jelenleg Ausztriában zajlott, illetve zajlik jelentősebb járvány.
kanyaró védőoltás utazás

A Magyarországon állandó lakhellyel rendelkező gyermekek 15 hónapos korban részesülnek kötelező védőoltásban (MMR), majd 11 éves korban újraoltásban, és így életre szóló védettségre tesznek szert. A védőoltások hatékonyságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a körülöttünk zajló járványok ellenére hazánkban kanyaró 2001 óta nem fordult elő.

A 15 hónapnál idősebb – MMR oltásban részesült – gyerekek fertőzött területre történő utazása semmilyen plusz kockázatot nem jelent. Amennyiben a gyermek a védőoltási rendnek megfelelő időben az MMR oltást nem kapta meg, azt a külföldre történő utazás előtt legalább 2 héttel pótolni kell.

Az ÁNTSZ felhívja a szülők figyelmét, hogy a 15 hónapnál fiatalabb gyermekek fertőzött területre történő utazása előtt minimum két héttel konzultáljanak gyermekorvoskkal.
Forrás: vital.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását