2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Ketten meghaltak a világvégére várás közben

A világvégét egy Penza melletti barlangban váró szektások közül a november eleji bevonulás óta két asszony meghalt - ezt a minap előbújt Vitalij Nyedogon mondta el a Russia Today angol nyelvű televízió műsorában kedden késő este.
2008. április 9. szerda 09:24 - Hírextra

Úgy tűnik, a barlangban Nyedogon volt a vezér, miután a szektaalapító Pjotr Kuznyecov eleve nem vonult a föld alá.

A férfi elmondta: a Blagovesenszkből érkezett Tamara rákban halt meg, a másik fehérorosz állampolgár volt, és a böjtölésnek esett áldozatul. Mindkettőt a barlangban temették el. Nyedogon hozzátette, hogy a hatóságok valamiért eltitkolják a két halálesetet, és a szekta tagjainak is hallgatást parancsoltak.

Nyedogon előbb nem akart engedni a rábeszélésnek, hogy a többiekkel együtt jöjjön elő a föld alól, még ki is lövöldözött a szellőzőcsövön, de amikor az olvadás és az esőzések nyomán több helyen is beomlott a barlang, előbb hét asszony bújt ki két gyerekkel, két macskával és egy papagájjal, majd a második nagy csoport - köztük a bent lévő másik két gyerek - Nyedogon vezetésével jött ki. A barlangot elhagyók - eddig összesen 24 ember - közül a szektaalapító hívei az imaházban, a Nyedogonhoz húzók az ő házában várják tovább a világvégét.

A még a barlangban lévők hallgatási fogadalmat tettek, de előtte azt mondták, hogy az ortodox húsvétkor, április 27-én ők is elhagyják a barlangot. A maguk ásta odúban a hírek szerint még van elegendő élelem, az őket őrző rendőrök hordják nekik a vizet, és még a közeli patakba elvezetett illemhely is van.

A szektaalapítót kivizsgálásra elmegyógyintézetbe vitték, amikor kiderült, hogy hívei bevonultak egy maguk ásta barlangba. Két büntetőeljárást indítottak ellene, majd beszámíthatatlannak minősítették, és a barlangot elhagyó első csoport követelésére szabadon engedték. Néhány napja Kuznyecov koponyasérüléseket szenvedett, állítólag a fejét egy farönkbe verve öngyilkosságot kísérelt meg, mivel nem látta az általa jósolt, közelgő világvége jeleit. Azóta élet és halál között lebeg egy közeli kórházban.

Hívei elszállítása óta beszédesebbek, Nyedogon pedig maga kezdeményezett beszélgetést több újságíróval.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását