2024. június 13. - Antal, Anett

Eddig kétszáz embert mentettek ki

Közel kétszázra emelkedett egy poligamista szekta tulajdonában lévő texasi farmról kimentett nők és gyermekek száma - közölték szombaton a hatóságok.
2008. április 6. vasárnap 09:47 - Hírextra

Közel kétszázra emelkedett egy poligamista szekta tulajdonában lévő texasi farmról kimentett nők és gyermekek száma - közölték szombaton a hatóságok.

A San Antoniótól mintegy 200 kilométerre északnyugatra fekvő Eldorado város melletti Yearn For Zion (Vágyakozás Cion után) nevű ranch a mormon egyházból kivált, magát az Utolsó Napok Szentjei Jézus Krisztus Fundamentalista Egyháza néven ismert, poligámiát hirdető szekta követői alapították és tartották fenn 2003 óta.

A nyomozás azután kezdődött meg, hogy egy ott élő 16 éves lány nemi erőszak miatt panaszt tett. A feljelentés szerint a lánynak nyolc hónapja - 15 évesen - gyermeke született. A nyomozók bizonyítékot keresnek arra, hogy a lány egy 50 éves férfivel házasságot kötött.

A texasi rendőri és gyermekvédelmi szervek helyi idő szerint szombat délutánig 137 gyermeket és 46 nőt mentettek ki a farmról, helyeztek el és hallgattak ki.

A 15 éves lányt, aki a feljelentést tette, eddig nem találták meg. A hatóságok keresik a lányt, a kisbabát és az 50 éves Dale Barlow-t. A texasi törvények értelmében 16 évnél fiatalabb lányok még szülői engedéllyel sem köthetnek házasságot.

A vallási csoport vezetője, a magát prófétának tekintő Warren Jeffs jelenleg börtönben van: tavaly novemberben nemi erőszakban való bűnsegédlet címén 10 évi börtönre ítélték, miután arra kényszerített egy 14 éves lányt, hogy menjen férjhez 19 éves unokatestvéréhez. Hasonló ügyek miatt további perek elé néz, amelyek nyomán akár életfogytiglan lakat alá kerülhet.

Az állítólag 40 feleséget tartó Jeffs, akit 2006 októberében Las Vegasban fogtak el, előzőleg szerepelt az amerikai szövetségi nyomozó iroda (FBI) által felállított legkeresettebb személyek tíz fős listáján.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását