2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Követelnek a minisztériumtól

A Humanista Mozgalom az iraki háború kirobbanásának ötödik évfordulóján petíciót nyújtott át szerdán a Külügyminisztériumnak, melyben követelik, hogy Magyarország vonja ki katonáit Irakból, kövesse meg az iraki népet, amiért részt vett a háborúban, és íté
2008. március 19. szerda 13:09 - Hírextra

Várady Tibor, a Humanista Mozgalom szóvivőhelyettese a petíció átadásakor elmondta: szégyenteljesnek tartják, hogy Magyarország csak a vízummentességről tárgyal az Egyesült Államokkal, de az iraki és afganisztáni háborúból való kivonulásról nem.

A petícióban az iraki és afganisztáni kivonulás mellett azt is követelik, hogy ne építsék meg a NATO-lokátort a Mecsekben. A követelések mellett kérdéseket is feltesznek a minisztériumnak, többek között a pápai reptérről és a 2008 áprilisi, Bukarestben tartandó NATO-csúcstalálkozóról.

A pápai reptérrel kapcsolatban azokra a kérdésekre akarnak választ kapni, hogy milyen ellenőrzési eljárások vonatkoznak a szállítmányokra, vagy hogy megengedné-e Magyarország, hogy a pápai reptérről olyan hadműveletekben vegyenek részt az ott állomásozó repülők, amelyeket nem támaszt alá a Biztonsági Tanács határozata?

A Humanista Mozgalom választ vár arra a kérdésre is, hogy Magyarország milyen álláspontot fog képviselni a bukaresti NATO-csúcson. A Külügyminisztérium részéről Lihr Gábor, a sajtó és kommunikációs osztály osztályvezetője vette át a petíciót, aki ígéretet tett, hogy a kérdésekre az Élő Békejel-tüntetés kezdetéig, március 19-ig válaszolni fognak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását