2024. június 19. - Gyárfás
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Vérteszt focistáknak

A labdarúgó Európa-bajnokságok történetében először az idein lesznek vértesztek a hagyományos vizeletvizsgálatok mellett. Ezt Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) elnöke jelentette be.
2008. március 12. szerda 16:26 - Hírextra

Mind a 16 résztvevő ország elfogadta a doppingellenes chartát, amely alapján még az edzőtáborokban is ellenőrizhetők lesznek a játékosok.

"Meg akarjuk mutatni, hogy keményen küzdünk a doppingolás ellen, és támogatjuk a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség tevékenységét" - fogalmazott Platini.

A vértesztek során ellenőrzik a növekedési hormonokat, az eritropoetint (EPO), valamint azt is, hogy a futballista átesett-e vértranszfúzión. Az Eb előtti edzőtáborokban csapatonként tíz-tíz játékost vetnek alá a vér- és vizeletvizsgálatnak. A kontinenstorna meccsei után pedig együttesenként két-két játékost ellenőriznek. A mintákat Lausanne-ban elemzik ki, és 48 órán belül lesz eredmény.

Az UEFA első embere megjegyezte: nem hiszi, hogy a dopping szignifikánsan jelen lenne a sportágban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását