2022. november 29. - Taksony
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Megtalálták a nemzeti hős csontjait?

Ausztrál kutatók feltehetőleg rábukkantak az ország egyik nemzeti hősének tekintett legendás rabló, Ned Kelly maradványaira. Az ír származású Kellyre afféle Robin Hoodként tekint az utókor: a XIX. századi bandita ugyanis rendre szembeszállt a brit gyarmat
2008. március 10. hétfő 19:13 - Hírextra

Ausztrália déli, Viktória államában bankrabló bandájával fosztogatott, és többször tűzharcba keveredett a törvény őreivel, akiknek végül 1880 júniusában Glenrowanban (Melbourne-től 20 kilométerre északnyugatra) sikerült elfogniuk a sebesült vezért. A sztorit később számos könyv, film sőt festmény is feldolgozta.

A lázadó útonállót felakasztották, és az Old Melbourne börtön jeltelen sírjában hantolták el, ám az ott eltemetett fegyencek sírjait 1920-ban áttelepítették. A tudósok úgy gondolják, hogy most az egykori Pentridge börtön temetőjében ezekre az újratemetett maradványokra bukkantak rá.

Jeremy Smith, a csoport vezető régésze szerint nem lesz egyszerű dolog Ned Kelly csontjait azonosítani, mert a 32 fegyenc maradványaival nem bántak valami kesztyűs kézzel. "Az is lehetséges, hogy a koponyáját és más testrészeit azonnal az 1880-as kivégzés után ellopták" - fogalmazott Smith a leletről kiadott közleményében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását