2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Fiala nem nézegeti magát a tükörben

A Kelj fel Jancsi ma reggeli adása visszatért a reklámtáblákhoz, az alkoholhoz, korrupcióhoz, a zéró toleranciához valamint Orbánhoz és Gyurcsányhoz. Igaz a két politikustól el sem szakadt. Fiala János mai vendégei a Pont FM 88.1 rádióban Pálfay Antal és
2008. február 1. péntek 16:42 - Malina Adrienn

Fiala első vendége Pálfay Antal az Állami Autópálya Kezelő Zrt. vezérigazgató helyettese. Több, mint egy hete történt, hogy a nagy szél miatt széttört egy hirdetőtábla az M1-es autópálya vonalán. Áttörte a zajvédő falat, és a törmelékek akadályozták a forgalmat, csak a belső sáv volt járható. Fiala már akkor is szerette volna megtalálni, hogy ki a felelős. Szóba került a Média Ház, amelynek vezetője K. Péter a napokban megkereste Fialát. Helyet kapott volna a műsorban, de az úriember jelenleg Bécsben tárgyal, így a telefonos kapcsolat sem jött össze. Sms-ben azonban kijelentette: a szóban forgó reklámtábla nem az Média Ház tulajdona.

Pálfay Antal a ma reggeli műsorban elmondta, hogy ő nem akar senkivel sem veszekedni.

Pálfay: Utánanéztem a jogászokkal, hogy amit a rádióban elmondtam, amiatt kell-e elnézést kérni, vagy sem. Semmi olyan nem hangzott el, ami ne lett volna igaz. Amiért én azt kértem, hogy erről még egyszer beszéljünk, az a jelenség szempontjából fontos. Tettünk egy feljelentést ismeretlen tettes ellen, közúti forgalom veszélyeztetéséért. Majd a rendőrség kitalálja, hogy kié a szerkezet, és tudunk erről érdemben is beszélni.

Fiala: És mi a jelenség?

Pálfay: Az, hogy ezek a reklámtáblák szabálytalanul vannak kihelyezve. A figyelem elvonására adnak okot, mert túl közel vannak, esetleg olyan a témájuk. Ott vannak azok az optikailag elkészített reklámok, amik több egymás utáni táblán folytatódnak. Például egy pohár megtelik sörrel. Elvonja a vezető figyelmét a vezetésről.

Fiala: Akkor mi most olyanról beszélünk, ami eddig is jelen volt, csak eddig nem hullott darabjaira, és nem potyogott az autópályára?

Pálfay: Igen, így van. Emellett esztétikai oldala is van a dolognak. Vannak országok, ahol védik a tájat, és felesleges a látványos dombokat ilyennel telerakni, elrondítani. A másik oldal a hatóság tehetetlensége. A szabályok sorozatos megszegését gyakorlatilag nem lehet szankcionálni.

Fiala: Mennyi időnek kell eltelnie, hogy ez ügyben érdemleges információnk legyen?

Pálfay: Ez a rendőrségen múlik, de szerintem egy hónap.

A műsorban többször felmerült, hogy jöjjön-e Gyurcsány a Kelj fel Jancsiba. Fiala szerint el sem jönne, de amennyiben meghívná, kizárólag a hallgatók kedvéért tenné. Egyébként sem tudja eldönteni, hogy Orbán vagy Gyurcsány államférfi-e. Az egyik hallgató eldöntötte a kérdést: „szerintem politikus”.

Egyébként Fiala hiúságának jót tesz, hogy tudja, magasabb körökben is hallgatják a műsorát. "Tükörben nem nézegetem magam, de a műsoromra hiú vagyok" – jelentette ki a műsorvezető.

A műsor második vendége Tímár Zoltán, az Igazságügyi Minisztérium kommunikációs vezetője. Beszéltek a zéró toleranciáról, a kormánybiztos és a minisztérium együttműködéséről, valamint korrupciós ügyekről.

Slágertéma a katolikus papok alkoholfogyasztásából származó esetleges kellemetlenségek felidézése. Itt az új zéró toleranciás törvény, ennek értelmében egy csepp szeszes italt sem szabad fogyasztani, mielőtt volán mögé ül az ember. Lebukás esetén ott helyben ugrik a jogsija. Ez alól a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia nevében Német László főtitkár felmentést kért Takács Albert szakminisztertől, arra hivatkozva, hogy a misebor fogyasztása munkaköri kötelesség Isten szolgálóinál. S hogy eme jog kit illet meg, külön papi igazolvánnyal lehetne bizonyítani. Tímár elmondta: „Eddig sem lehetett a közúti közlekedésben úgy részt venni, hogy ittas, vagy bódító szerek hatása alatt áll az ember.”

Aki a műsor további részleteire kíváncsi, az hallgassa a Pont FM rádiót a 88.1-es frekvencián, hajnali fél 1 és 2 óra között.

Forrás: Pont FM 88.1
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását